SDÜ'nün Kültürel Miras Projesi CNN Türk’de Tanıtıldı (Video)

SDÜ'nün Somut olmayan kültürel mirası projesi CNN Türk'ten tüm Türkiye’ye duyruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2019 10:13
SDÜ'nün Kültürel Miras  Projesi CNN Türk’de Tanıtıldı (Video)

CNN Türk’te Güven İslamoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Yeşil Doğa" programında Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Isparta Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi ve Isparta (Yalvaç) tanıtımı yapıldı.

-Kültürel Mirasın Rengi ve Kokusu: Isparta

SDÜ ''Isparta Somut Olmayan Kültürel Miras Projesi'ni (SOKÜM)'' düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açtı. 1 Haziran 2017'de başlayan proje ile birlikte Isparta'nın sanat, zanaât, gelenek, görenek, mimari gibi kültürel değerleri kayıt altına alındı.

UNESCO, 17 Ekim 2003'te Paris'te düzenlenen 32. Genel Konferansı'nda Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi'ni kabul etti. Türkiye de 2006 yılında bu sözleşmeyi imzaladı. Nesilden nesile aktarılan örf, adet ve gelenekler, destanlar, ritüeller somut olmayan kültürel miras olarak kabul ediliyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalardan biri de Isparta için yapılıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta'nın somut olmayan kültürel miraslarının tespiti için bir proje başlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.