SDÜ’nün Özgün ve Farklı Düşünebilen Sesi

SDÜ’nün Özgün ve Farklı Düşünebilen Sesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2019 12:05
SDÜ’nün Özgün ve Farklı Düşünebilen Sesi

Türkiye’de 1960’lı yıllarda ortaya çıkan ‘Anadolu Rock’ kültürünün daha geniş kitlelere ulaştırılması için 2008’de kurulan SDÜ Rock Topluluğu, birbirinden özgün eserler veriyor. 386 üyesi bulunan topluluk, insana ve hayata iyilikle dokunan sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçiriyor.

SDÜ Rock Topluluğu Başkanı Gıda Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İpek Onat, kuruluş tarihi olan 2008’den beri bu ideallere ortalama bin 200 kişinin emek verdiğini söyledi.

Rock Topluluğu’nun salt bir müzik grubu olmadığını ifade eden İpek Onat, “İçimizde blues türü dinleyenler de var. Metal seven, dinleyen ve icra eden arkadaşlarımız da bulunuyor. Jazz tutkunları da hakeza aynı şekilde bu genel şemsiyenin altında yer alıyor. Biz çok güçlü bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı bir grubuz. Farklı düşünüyoruz. Araştırıyor, eleştiriyor, sorguluyoruz. Popüler kültürün ötesinde yer alıyoruz. Muhalif bir kimlik taşıyoruz.” dedi.

Anadolu Rock kültürünün sevilmesi, daha geniş kitlelere erişmesi için 2008’den bu yana SDÜ’de Erkin Koray, Şebnem Ferah, Flort, Malt başta olmak üzere birçok evrensel sanatçıyı Isparta’da sanatseverler ile buluşturduklarını ifade eden Onat, “Hayata dokunan sosyal sorumluluk projeleri de yapıyoruz. Örneğin lösemili bir çocuğumuz için moral konseri düzenlemiştik. Fiziksel duyarlı kardeşlerimiz için ‘kapak’ toplayıp tekerlekli sandalyeler temin etmiştik. Yine sokak hayvanları için ‘mamanı kap da gel’ başlıklı bir konser organize ettik. Özellikle köy ve kasabalarda yaşayan öğrenci kardeşlerimize teslim edilmek üzere kitap kampanyaları düzenlemiştik. Ve hayata iyilikle dokunan, ilham verici mesajlar için sosyal projeler yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşuyor.

"FEEL THE FEST" BAŞLIYOR
İpek Ongun, Rock Topluluğu Yönetim Kurulu’ndan Tevfikhan Demirkan, Selamican Kızgut, Eren Umut Doğan, Alperen Demir, Doğukan Kurtuluş, Asutay Kalkan, Mert Gökbayrak ve Mehmet Özgün ile birlikte 24 ve 25 Nisan’da SDÜ Batı Amfi’de gerçekleştirilecek olan Feel The Fest ile ilgili de şu bilgileri paylaştı:

“Projemize Endüstri ve Kalite, Best Isparta ve Dans Topluluğu da destek veriyor. Bahara, “Feel The Fest” isimli etkinlikle merhaba diyeceğiz. 24-25 Nisan tarihlerinde Batı Yerleşkesinde bulunan Küçük Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek festivalde, 10 grup sahne alacak. Altı, Hera, Filtre, Zehra Menez, Derin Salto, Konu Sen Değilsin, Dedeler, Personal Charm, Süleyman ve Apocalypse gruplarının performanslarını sergileyeceği etkinlikte, Dans Topluluğu da DJ Mooncycle’ın chill-out tarzı müziklere koreografileriyle eşlik edecek.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.