SDÜ'nün Projesi, BM'de Türkiye'yi Temsil Edecek

Süleyman Demirel Üniversitesi Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Karaca'nın yürütücülüğünü yaptığı 'Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Çalışmaları Projesi' basına tanıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2012 17:31
SDÜ'nün Projesi, BM'de Türkiye'yi Temsil Edecek

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ)'nin projesi, Kalkınma Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin katılımlarıyla Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda Türkiye'yi temsil edecek en iyi 3 proje arasında yer aldı.

Sürdürülebilir kalkınma alanında özel sektör, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin başvuruda bulunduğu yarışmada, üniversiteler arasından sadece 3 proje en iyilerin en iyisi olarak seçildi. Bunlardan biri SDÜ Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Karaca'nın yürütücülüğünü yaptığı "Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Çalışmaları" projesi oldu.

"Biyolojik Mücadele Araştırma, Uygulama, Üretim ve Eğitim Çalışmaları" Projesi SDÜ Konukevi'nde düzenlenen toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Düzenlenen basın toplantısında, bu başarıdan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Projemizin, Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Konferansı'nda Türkiye'yi temsil edecek en iyi projelerin en iyisi olarak seçilmesi bizim için çok gurur verici bir durum. Dünyada büyük bir çevre kirliliği var. Topraklarımız, sularımız, denizlerimiz kirleniyor. Bu kirlenme insan yaşamını tehdit ediyor. Eğer önlem alınmazsa insanlığı felaket bekliyor. Yarışma kapsamında dünya çapında sürdürülebilir kalkınma ve çevreyle ilgili projeler hazırlandı. Yarışmaya, Türkiye'den toplamda 181 proje katıldı. 170 Üniversite arasından ise üç proje seçildi. Bunlar odtü, Boğaziçi ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nden gönderilen projeler. Yani projemiz 170 Üniversite projesi arasında ilk üçe girerek Rio'da yarışmaya hak kazandı. Projemiz, çevreyle, dünyayla ilgili radikal önlemler alabilecek yegane bir proje. Projemiz, zararlılara karşı biyolojik müdahaleyi içeriyor. Bunun sonucunda zararlı bir böceğe karşı yararlı bir böcek kullanılacak, ilaç atıkları olmayacak. Ayrıca bu projemizin hayata geçirilmesi ihracatın artacağı anlamına geliyor. İsmail Karaca hocamıza teşekkür ediyor, onunla gurur duyuyoruz." dedi.

Dünya üniversiteleri liginde SDÜ'yü ön sıralara çıkarmayı amaçladıklarını da ifade eden İbicioğlu, her sektöre bilginin uyarlanması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. İsmail Karaca ise projeyle ilgili bilgi vererek tarım ilaçlarıyla ilgili problemlerin çözümünün biyolojik mücadele olduğunu belirtti. Karaca, çalışmalarından dolayı proje ekibine de teşekkür ederek önümüzdeki günlerde biyopestisitler konusunda Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan kongrenin SDÜ ev sahipliğinde gerçekleşeceğinin müjdesini de verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.