SDÜ'nün Projesi İçin Top Günaydın'da

SDÜ'nün Yaşam Merkezi Projesi dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Isparta Belediyesi'ne geldi. Proje, Belediye Encümeni'nden izin çıkarsa hayata geçirilebilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2013 10:59
SDÜ'nün Projesi İçin Top Günaydın'da

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun sessiz-sedasız gündeme bomba gibi düşürdüğü içerisinde 2 bin öğrencilik apart olan Yaşam Merkezi Projesi'nde bürokratik süreç devam ediyor.

35 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilen ihale sonrasında proje için üniversitede belirlenen sahanın irtifa hakkını kazanan firmanın bu projeyi uygulaması için Belediye Encümeni'nden izin alması gerekiyor.

Edinilen bilgilere göre, ihale sonrasında imar değişiklikleri ve yapı izni için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilen dosya Isparta Belediyesi'ne yönlendirildi. SDÜ Rektörlüğü, proje için Encümenden proje alanının üst kullanım onayını istiyor. 15 gündür Belediye imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde bekletilen talep dosyasının yarınki Belediye Encüomen Toplantısı'nda görüşülmesi bekleniyor.

Belediye Encümeni, üst kullanım onayı verirse proje hayata geçirilebilecek. SDÜ Rektörlüğü'nün yaptığı ihale kapsamında verilen irtifa hakkı kapsamında bu alanda projeye uygun her türlü inşaat yapılabilecek. Proje kapsamında 2 bin kişilik öğrenci apartının yanı sıra işyerleri, sosyal alanlar, otel vebenzeri tesislerin yapılacağı belirtiliyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendisini ziyarete gelen apart ve yurt işletmecilerine destek vereceğinin sözünü vermişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum