SDÜ'ye 15 Yeni Bölüm

SDÜ Açılan 15 Bölüm ile Yeni Dönemde de Öğrencilerini Geleceğe Hazırlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2020 18:39
SDÜ'ye 15 Yeni Bölüm

Süleyman Demirel Üniversitesi yeni döneme açacağı 15 yeni bölüm ile hazırlanıyor. Üniversitemiz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde açılan 15 bölüm ile yeni dönemde de öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Açılan bölümlerin genel hedefleri arasında akademik ve bilimsel disiplinler büyümeye katkı sağlamanın yanı sıra sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi üretimini sağlamak ve uzman insan kaynağını yetiştirmek bulunuyor. Bu kapsamda üniversitemizde 4 doktora programı, 4 Tezli Yüksek Lisans Programı (Tezli), 1 Tezsiz Yüksek Lisans Programı, 3 Lisans Bölümü ve 3 MYO Programı yeni dönemde öğrenci alımına başlayacak.

Açılan bölümlerde eğitimler alanında uzman akademisyenler tarafından ileri düzey pratik ve teorik bilginin harmanlandığı bir müfredat sunuluyor.

Öğrenciler ilgili bölümün müfredatı kapsamında eğitim ve alanla ilgili akademik araştırmalar yapma imkanına sahip olacak.

Üniversitemiz, yeni açılan bölümlerde verilecek eğitimler ile teoriyi pratiğe uygulamayı bilen, bilgisini kendisinin, toplumun ve insanlığın faydasına kullanabilecek donanım ve özgüvene sahip, bilimsel ve teknolojik yetkinliğe ulaşmış bireyleri ülkemize kazandırmayı hedefliyor.

Yenilenebilir Enerji Doktora Programı
Fen Bilimleri Enstitüsü çatısı altında eğitime başlayacak Yenilenebilir Enerji Anabilim Dalı; öğrencilerine yenilenebilir enerji konusunda bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, değerlendirme, derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşma yeteneği kazandırmayı amaçlıyor.
Diğer anabilim dalları ile koordineli, disiplinlerarası dinamik ve esnek bir yapıda oluşan programda, teknoloji geliştirmeye yönelik Ar-Ge ve proje esaslı lisansüstü çalışma yapma; “üniversite-sanayi” ve “kamu-üniversite-sanayi” işbirliklerine yönelik çalışma imkânları sunuluyor.

Turizm İşletmeciliği Doktora Programı
Akdeniz Bölgesinde Turizm İşletmeciliği alanında doktora eğitimi veren sayılı üniversiteler arasında yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi, turizmin bilimsel disiplin olarak kök salmasına katkı sağlamak, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi üretimini sağlamak ve uzman insan kaynağını yetiştirecek. Program, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında eğitimlerine başlayacak.

Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı
Önümüzdeki dönemde öğrenci alımına başlayacak program ile “yaşam bilimleri”, “ekoloji”, “biyoteknoloji”, “kimya”, “kimya mühendisliği” ve “hidrolik” gibi birçok bilim alanını içinde harmanlayarak güncel çevre sorunlarının çözümünde görev alacak yetkin mühendislerin eğitiminin yanı sıra yaşamakta olduğumuz pandemi günleri sonunda kurulacak yeni dünya düzeninde, farklı boyutta tartışılacak olan insan-çevre ilişkilerini algılayacak mühendislerin yetiştirilmesi planlanıyor.

Taşıt Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı
Yetkin ve donanımlı uzman insan kaynağının ülkemize kazandırılması amacıyla Taşıt Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı (Disiplinler Arası Program) açıldı. Fen Bilimleri Enstitüsü çatısı altında eğitime başlayacak olan program; ulusal ve uluslararası hedeflere yönelik araştırma faaliyetleri yürütmeyi, yerli ve milli hava aracı sistemleri, otomobil, elektrikli otobüs, raylı sistemler geliştirilmesi projelerine katkı verecek Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Gerontoloji Bölümü
Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan Gerontoloji Bölümünde ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına kazandırılacak gerontologlar, doktor, hemşire, psikolog, sosyolog, avukat, mimar, mühendis, geriatrist, iktisatçı, işletmeci, fizyoterapist, ergoterapist, aile ekonomisti, sosyal çalışmacı, eğitim bilimci, sağlık teknikeri, bakım teknikeri ve yaşlanma ile ilgili diğer meslek gruplarıyla işbirliği içinde; süreli ve sürekli yaşlı bakım hizmeti veren kurumlar, yaşlılara yönelik sosyal ve sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, yaşlılık ve yaşlanmaya ilişkin sosyal, ekonomik, hukuki, kültürel, tıbbi boyutlarda hizmet veren kurum ve kuruluşların fiziki çalışma koşulları dahilinde çalışmalarını yürütebilecek.

Eczane Hizmetleri Programı
Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri Programı ile öğrencilerin mesleki araştırma, inceleme, değerlendirme ve karar verme becerilerinin geliştirilmesi hedefliyor. Öğrenciler, toplum sağlığı için son derece önemli olan eczacılık sektörüne ait mesleki donanımı teorik ve uygulamalı eğitimle pekiştirecek, hastaya ilaç ve tıbbi ürünlerin sunumunda, önemli rol oynayacak. 

SDÜ bünyesinde yeni açılan bölümler şu şekilde:
Yenilenebilir Enerji Doktora Programı, Çevre Mühendisliği Doktora Programı, Turizm İşletmeciliği Doktora Programı, Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Doktora Programı, Müzik Tezli Yüksek Lisans Programı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Tezli Yüksek Lisans, Taşıt Teknolojileri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı, Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi Tezli Yüksek Lisans Programı, Finansal Ekonometri Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, Gerontoloji Bölümü, İngilizce İşletme Lisans Programı, Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Eczane Hizmetleri Programı.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.