SDÜ'ye 183 Milyon TL'lik Bütçe

SDÜ Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, yeni akademik dönem için SDÜ'ye 183 milyon liralık bütçe ayrılması planlandığını, ancak bu rakamın az olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
SDÜ'ye 183 Milyon TL'lik Bütçe

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu yaptığı açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda üniversitelere ayrılacak bütçelerin görüşüldüğünü ve SDÜ için de önemli bir pay beklediklerini kaydetti.

Geçen hafta bütçe görüşmeleri için Ankara'ya gittiğini, AK Parti Isparta Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ile görüşerek, bütçe ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını anlatan İbicioğlu, "Plan ve Bütçe Komisyonu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde üniversitemize 183 milyon lira bütçe ayrılması bekleniyor, ama bu rakam yeterli değil" dedi.

SDÜ'nün 50 bin öğrencisi bulunduğunu belirten İbicioğlu, 28 bin öğrencisi bulunan üniversitelerin bütçesinin bile SDÜ'den daha fazla olduğuna dikkati çekti. Bütçenin artırılması konusunda girişimlerde bulunduklarını anlatan İbicioğlu, bütçeyle ilgili ekstra taleplerinin olduğunu ve girişimlerin olumlu sonuçlanmasını temenni ettiklerini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.