SDÜ'ye 2'nci Hastane

SDÜ'ye 2'nci Hastane

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2016 11:58
SDÜ'ye 2'nci Hastane

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin en iddialı olduğu ve en çok hasta kabulü yaptığı Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Çocuk Hastalıkları Klinikleri için ayrı bir hastane yapılıyor. SDÜ'nün 2017 yılı yatırım programına göre mevcut hastane yanında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa edilecek.

Isparta'ya yeni bir şehir hastanesi yapılırken SDÜ'ye 2.hastane konusunda devletin yetkili organlarını ikna etmek kolay olmadı.
Isparta sağlıkta çok önemli gelişmelere gebe. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Isparta'ya bir kalemde yapılan en büyük kamu yatırımı olarak tanımlanan Şehir Hastanesi'nin yeni yılda sevinçle açılışı beklenirken sağlık konusunda bir sevindirici haber de SDÜ'den geldi.Halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen SDÜ'nün 2017 yılı bütçesi ve yatırım programından Isparta'ya büyük bir sürpriz çıktı. Rektörlüğün girişimleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in destekleriyle SDÜ'ye 2.Hastane kazandırıldı. Tıp Fakültesi Hastanesi yanında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa edilecek. Proje için 2017 yılı bütçesinden 3.5 milyon TL ödenek ayrıldı.

SDÜ'YE 2.HASTANE İÇİN İKNA KOLAY OLMADI
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Tıp Fakültesi Hastanesi yanında yeni bir hastane yatırımına devletin yetkili organlarının ikna edilmesinde oldukça zorlandıklarını söyledi. Isparta'ya yeni bir şehir hastanesinin yapıldığı ve açılışına hazırlanıldığı bir günde SDÜ'ye 2.hastane yatırımı için kaynak almanın zorluğuna dikkat çeken Çarıkçı, "Sayın Milletvekilimiz Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç bey bize çok büyük destek verdi.

Arkadaşlarımız yatırımın gerekliliğini çok iyi anlatan raporlar hazırladı. Maliye Bakanlığı'nda Kalkınma Bakanlığı'nda bastırdık. Milletvekilimiz görüşmeler yaptı. Yatırım bütçemiz programında 2.hastane yatırımını kaptık. Hem biz hem bakanlık nezdinde imzalar atıldı. Yatırım bütçemiz şu anda komisyonda görüşülüyor. Komisyon kararı ve meclis kararından sonra bu yatırım kesinleşecek. İnşallah Isparta sağlıkta çok daha önemli noktalara ulaşacaktır" dedi.

2 GÜÇLÜ BÖLÜM İÇİN HASTANE YAPILIYOR
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, 2.hastanenin ihtisas hastane olarak değerlendirileceğini söyledi. Tıp Fakültesi'nin en iddialı olduğu ve en çok hasta kabulü yaptığı kliniklerin başında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ana bilim dallarının geldiğini belirten Çarıkçı, "Hastanedeki uzman arkadaşlarımız ve yönetim ekibi olarak değerlendirdik.
Elimizdeki imkanlar ve potansiyelimizi masaya yatırdık. İl dışından en çok hasta kabülü yaptığmız bölümleri inceledik. Ve mevcut hastanemizde yoğunluk yaratan bölümlerin kadın doğum ile çocuk hastalıkları klinikleri olduğunu gördük. Bu konuda güçlü bir kadroya sahimiz. Ekip ve teçhizat olarak da çok güçlüyüz. Yeni doğan yoğun bakımda güçlü bir altyapımız var. Bu gücümüzü bağımsız bir hastanede daha da artırmayı hedefledik. İki bölümün başka bir hastaneye nakledilmesi ile Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yoğunluk da azalacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.