SDÜ'ye 3 Milyon Tl'lik 2 Yeni Cihaz

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin 3 milyon liraya satın aldığı PET BT adlı cihaz kanser hastalıklarının tanı ve tedavisini kolaylaştıracak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2010 10:56
SDÜ'ye 3 Milyon Tl'lik 2 Yeni Cihaz

Radyoaktif maddeler ile çalışan ve moleküler düzeyde saptama yapan PET BT isimli cihazın Nükleer Tıp Anabilim Dalı'nda hizmete girmesinin ardından bölgeye hizmet vereceği belirtildi.

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Yıldız, dünyada yeni kullanılmaya başlanan PET BT'nin kalp ve nöroloji hastaları için de kullanılmaya başlanacağını söyledi. Ortalama 3 milyon liraya malolan cihazın kurulumunun yapıldığını ifade eden Yıldız, iki ay sonra hizmet vermeye başlayacak olan cihazın Isparta, Burdur ve Afyon bölgesinde tek olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Yıldız, "Dünyada yeni kullanılmaya başlanan PET BT moleküler düzeyde tespit yapıyor. Yani kanser erken tanısı moleküler düzeyde saptanacak. Teşhis sırasında hastanın tedaviye yanıtı, takibi ve evrelerinde de kullanılacak. SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Nükleer Tıp Anabilim Dalı'na konuşlandırılan ve şu an kurulum aşamasında olan cihaz gelecekte kalp ve nöroloji hastaları için de kullanılacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum