SDÜ'ye Akraba Kadrosu

SDÜ Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümüne açılan Araştırma Görevlisi kadrosuna Rektör Yardımcısı Pof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan'ın oğlunun atanması etik tartışmalarına neden oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2014 12:35
SDÜ'ye Akraba Kadrosu

SDÜ Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümüne açılan Araştırma Görevlisi kadrosuna Rektör Yardımcısı Pof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan'ın oğlunun atanması etik tartışmalarına neden oldu.

Ön değerlendirmede başvuru yapan 4 adaydan sadece Rektör Yardımcısının oğlu Mevlüt Yunus Kayacan'ın başvuru yeterliliğine sahip olduğu iddia edildi.

SDÜ'de Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü'ne araştırmöa görevlisi alımı için yapılan sınav tartışmalara neden oldu.

SDÜ Öğretim üyesi dışında, öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıkran yapılacak atamalarda uygulanacak merkezi sınav ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmeliğin 10'uncu maddesi uyarınca yapılan sınavda, SDÜ Rektör Yardımcısı Cengiz Kayacan'ın oğlu Mevlüt Yunus Kayacan araştırma görevlisi olarak SDÜ'ye alındı.

Sınavda master ve doktora öğrencilerinin yok sayılarak imalat Mühendisliği bölümüne yüksek lisans yapıuyor olma şansı aranması dnedenyile sınava başvuran diğer adaylar ön değerlendirmeden geçemedi.

KİŞİYE ÖZEL İLAN
SDÜ’den Osman İpek, Bekir Yalçın ve Oğuz Çolak’ın jüri olarak görev yaptığı sınav başvuru şartlarına İmalat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapıyor olma şartı konuldu. Master ve doktora yapmış kişilerin başvuru yapamadığı Araştırma görevlisi alım sınavına ön değerlendirme için 4 kişi müracaat etti.

4 kişi arasından İmalat Mühendisliğinde yüksek lisans yapan tek kişi Rektör yardımcısının oğlu olduğu için diğer isimler giriş sınavına girme hakkı kazanamadı. İmalat Mühendisliği bölümü için aynı bölümde yüksek lisans yapıyor olma şartı getirilmesi kişiye özel ilan tartışmalarını gündeme getirdi.

AYNI ADAY BİR YIL ÖNCE UYGUNDU
Giriş sınavına katılmak için başvuru yapan dört kişiden biri olan Muzaffer Tacettin Küllaç’a geçen yıl yapılan Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümüne araştırma görevlisi alımı sınavına katılma şartlarını taşıyor şeklinde onay verilmiş olması da cabası.

20.08.2013 tarihinde İmalat Mühendisliğine araştırma görevlisi alımı için yapılan sınavın ön değerlendirme sonuçlarında Muzaffer Tacettin Küllaç giriş sınavına katılmaya hak kazandı şeklinde değerlendirilmiş.

ETİK Mİ?
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan’ın oğlu Mevlüt Yunus Kayacan tek aday olarak araştırma görevlisi alımı sınavı ile Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliğinde Araştırma görevlisi oldu.

SDÜ’de araştırma görevlisi alımı için akrabaya özel kadro açıldığı ve rektör yardımcısının oğlunun tek aday olarak belirlenerek diğer adayların elenmesinin etik dışı olduğu tartışmaları başladı.

İŞTE O BELGELER

______________________________________________________________________________




Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum