SDÜ'ye Anlamlı Anıt

Büyük Bir “Kahramanlık Destanı”

Yayınlanma:
SDÜ'ye Anlamlı Anıt

SDÜ Batı Yerleşkesi’ne konuşlandırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı, Vatan, Özgürlük, Millî İrade ve Demokrasi aşkı ile dolu kahramanların destanını anlatıyor…

- Mimar Ali Berkay Avcı: “Ana hikâye birlik, beraberlik… Anıt arka bölümündeki siluetler omuz omuza veren şehitleri temsil ediyor. 360 derece dönülüp bakıldığı an siluetlerin tamamı omuzlarında Türkiye haritası şeklindeki Türk Bayrağı’nı oluşturuyor.”

- Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mahir Sofu: “Vatan sevgisi olan herkes bu büyük destanın bir parçasıdır. Bu Şehitler Anıtı’nda özgürlüğe, millî iradeye, demokrasiye inanan herkes var. 9.8 ton ağırlığındaki Anıt’ın zemininde de Türk Bayrağı’nda da şanla- şerefle yer alan hilal var.”

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 15 Temmuz Millî Birlik ve Demokrasi Haftası’nda önemli bir projeye imza attı: 15 Temmuz Şehitler Anıtı.

SDÜ Batı Yerleşkesi’nde inşa edilen anıt, 15 Temmuz’da, hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) ihanet saldırıları sonucunda şehit düşen kahraman vatan evlatlarının destanını anlatıyor.
9.8 ton ağırlığındaki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın mimari çizimini yapan SDÜ Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Ali Berkay Avcı, ana mesajın “vatan için birlik” olduğunu anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.