SDÜ'ye Bir Şokta Bakanlıktan

Belediye Başkanı Günaydın, SDÜ yönetiminin, yurt ve sosyal tesis yapımı için yerleşke içerisindeki 44 bin m2’lik taşınmasın üst hakkı tesisi talebine Encümenin neden red verdiğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirdiklerini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2014 16:22
SDÜ'ye Bir Şokta Bakanlıktan

Isparta Belediyesi ile SDÜ arasında yaşanan yurt ve sosyal tesis yapımı gerginliğinde önemli bir gelişme yaşandı. Bilindiği üzere SDÜ, mülkiyeti kendinde olan ve merkez yerleşkesindeki 88 bin 739 m2 alandaki taşınmazın 44 bin 431 m2’lik kısmında üst hakkı tesisi için başvurmuş ancak bu talep Belediye Encümeninde reddedilmişti. Bu karar sonrası SDÜ yönetimi konuyu mahkemeye taşımış ve mahkeme SDÜ lehine kararı vermişti. Daha sonra SDÜ yönetimi bu durumu bir yazıyla belediyeye bildirerek mahkeme kararının uygulamasını istemişti. SDÜ yönetimi aksi halde encümen üyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı’na şikâyette bulunacaklarını ve görevi ihmal suçundan da Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını bildirmişlerdi. Bu gelişmeler üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz günlerde talebe neden ret verdiklerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bildirdi. Bakanlık da yaklaşık 2 gün önce belediyeye bir cevap göndererek alınan kararın doğru olduğunu bildirdi.

RECEP ÖZEL DE BELEDİYENİN YANINDA YER ALMIŞTI
Öte yandan bu gelişmeler sonrası AK Parti Milletvekili Recep Özel, Belediyenin almış olduğu kararın doğru olduğunu üniversitenin ticari işlerle değil bilimle uğraşması gerektiğini bildirmişti.

TÜRCAN; ‘DEVLET POLİTİKASIYLA ÇELİŞMEK ANLAMINA GELİR’ DEMİŞTİ
Diğer taraftan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan da geçtiğimiz gün yurt yapımına karşı çıkmanın, üniversitenin bu tür taleplerine karşı durmanın devlet politikası ve Cumhurbaşkanı’nın politikasıyla çelişme anlamına geldiğini söylemişti.

BEN HALKIM VE ESNAFIMA KARŞI VAZİFEMİ YERİNE GETİRDİM
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da yaşanan olaylar karşısında durumu bir süre üst makama yani Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aktardı. Bakanlıktan Başkan Günaydın’a jet yanıt geldi. Kendinde hiçbir zaman devlete karşı ters politika yapma arzusu ve isteği olmadığını belirten Günaydın, “Burayı düzeltmek isterim. Bu konuyla ilgili biz çok titiz ve hassasiyetle ilgileniyoruz. Halkımız kanadıyla ilgili bunun üzerinde önemle duruyoruz. Bir belediye başkanı esnafın durumunu ve halkın durumunu bilmesi gerekli. Esnaf ve halkına göre bir hata yapmama konusunda birinci vazife belediye başkanınındır.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN BAKANLIK DA BİZİM KARARIMIZI KABUL ETTİ
Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da bu konuyla ilgili müracaat ettik. Bunun cevabı geldi. Mahkeme kararı olmasına rağmen esnaf için verdiğimiz bu görüşü bakanlık da kabul etti. Biz doğru ve güzel ile birlikte halkımıza hizmet için buradayız. Birileri bize devlete karşı ters davranıyorlar diyorsa kendini tekrar gözden geçirsin. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mahkeme kararı olmasına rağmen bizim yanımızda olduğunu yazıyla bildirdi.

DEVLETLE TERS DÜŞTÜ DEDİKLERİ KONUDA DEVLET BİZİ DESTEKLİYOR
O devlet değil mi? Ters düşüyor dediği konuda devlet bizi destekliyor. Devletin dediği de bizim dediğimizmiş. Bakanlık belediyenin bu görüşünü onayladı. Biz devletimize ve milletimize hiçbir zaman ters değiliz. Biz aynı zamanda devletin menfaatini düşünüyoruz. Ben devletçi bir adamım. Devlet adamı devletine ters düşer mi?” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum