Sdü'ye Dil Pasaportu Verildi

Avrupa Birliği ülkeleri arasında dil öğrenim standardı oluşturmak ve çok kültürlülüğü teşvik etmek amacıyla başlatılan Avrupa Dil Portfolyosu Projesi'ne Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu da dahil oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2012 10:58
Sdü'ye Dil Pasaportu Verildi

SDÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Şekerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüksekokulun 2011-2012 eğitim öğretim yılında Avrupa Konseyi'ne üye tüm ülkelerde dil öğrenimini belirleyen ve Avrupa Konseyi'nin Dil Politikaları Birimi tarafından geliştirilen Avrupa Dil Portfolyosu'na dayalı bir eğitim öğretim modelini hayata geçirdiğini söyledi.

Yürütülen modelin öğrenim becerilerini, dinleme, konuşma, üretimsel konuşma, karşılıklı konuşma, okuduğunu anlama ve yazma şeklinde sınıflara ayrıldığını belirten Şekerci, "SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Türkiye'nin dil pasaportu eğitim programını akredite ettiren tek kamu üniversitesi oldu" dedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu'nun merkezi Londra'da bulunan ve genellikle yükseköğrenim kurumları üzerine uzmanlaşmış bağımsız akreditasyon kurumu olan British Educational Affairs'a (BEDAF) başvurusunu yaptığına işaret eden Şekerci, şöyle konuştu:

"Ön incelemeleri başarıyla geçen okulumuz, BEDAF temsilcisi Dr. Lynda Hazelwood ve Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ndeki Avrupa Dil Portfolyosu ülke koordinatörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Mirici'nin katılımıyla gerçekleşen yerinde yapılan inceleme sonucu akredite oldu. Akreditasyon 2014 yılına kadar geçerli."

Şekerci, akredite olmuş dil pasaportunu kullanan öğrencilerin Avrupa Konseyi'ne üye herhangi bir ülkeye gittiğinde bu belgeyi kolaylıkla kullanabileceğine değindi.

Avrupa Dil Pasaportu'nun AB ülkelerinde serbest seyahat etme, oturma ve çalışma hakları kazandırmada büyük kolaylıklar sağladığına değinen Şekerci, şunları söyledi:

"Dil pasaportu sahiplerine vize işlemleri, vatandaşlık ve Avrupa Birliği'nde eğitim için başvurularda öncelik gibi ayrıcalıklarda tanıyor. Öğrenciler Avrupa Birliği'ne üye herhangi bir ülkeye gittiklerinde dil pasaportlarını ilgili birimlerine takdim ettiklerinde ilgili taraf öğrencinin dil seviyesi nedir, bu zamana kadar dille ilgili hangi eğitimleri almıştır, becerilerinin seviyeleri nedir, bunu kolaylıkla görecek ve kabul edecektir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.