SDÜ’ye Elektronik Ortamda Kayıt Yaptırılabilecek

SDÜ’ye Elektronik Ortamda Kayıt Yaptırılabilecek

Yayınlanma:
SDÜ’ye Elektronik Ortamda Kayıt Yaptırılabilecek

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) Diş ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile 2 ön lisans programı hariç tüm alanlarda internet ortamında e­ Şifre ile kayıt yaptırılabilecek. Son gün 5 Ağustos.

E­Devlet Kapısı’ndan üniversite kaydı işlemleri önceki gün açıldı. Kayıtlar 5 Ağustos’a kadar e­ Şifre ile gerçekleştirilebilecek. Ancak SDÜ’de 4 akademik bölüm e­ Şifre’ye kapalı. (‘­ www.sdu.edu.tr’) portalından yayımlanan listeye göre e­ Devlet Kapısı’ndan kayıt yaptırılamayacak bölümler şöyle:

-Diş Hekimliği Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
- Eğirdir Meslek Yüksekokulu

NORMAL KAYIT 3­ 7 AĞUSTOS
Öte yandan 2015­2016 Akademik Yıl için Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) ayrılan 19 Bin 580 öğrenci kontenjanının 18 Bin 426’sı doldu. Fakültelerin yüzde 99,62’si tercih edildi. MYO için ise bu oran yüzde 90,94. Genel ortalama ise yüzde 94 olarak hesaplandı. SDÜ’ye yerleştirilen öğrenci adayları, 3­ 7 Ağustos arasında kayıt yaptırabilecek.

HAK KAYBI OLMAMASI İÇİN
SDÜ’ye yerleştirildiği halde ortaöğretim kurumundan mezun olamayanlar için ise yeni hak tanındı: 28 Temmuz­ 5 Ağustos’ta Ortaöğretim Sorumluluk Sınavı’na girecekler. Mezun hale gelebilenler SDÜ’ye kayıtlarını 6 Ekim’e kadar yapılabilecek.

‘SAĞLIK RAPORU’ ALINMASI
ZORUNLU OLAN BÖLÜMLER
SDÜ’ye kayıt için tam donanımlı bir hastaneden ‘eğitim sırasında ve bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen Heyet Raporu alması zorunlu olan bölümler ise şöyle açıklandı:
- Diş Hekimliği Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
- Sürücü Belgesi almaya engeli Olmayan Raporu zorunlu
- Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
- Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun İlk ve Acil Yardım Ön Lisans Programı için ise Sürücü Belgesi almayı engeli olmayan beden ve ruh sağlığı raporu gerekiyor. Bu bölümleri kazanan öğrenciler Tıp Fakültelerinden rapor almakla yükümlü olacak

SDÜ’YE YERLEŞTİRİLDİĞİ HALDE
ORTAÖĞRETİM KURUMUNDAN
MEZUN OLAMAYANLAR İÇİN
28 Temmuz­05 Ağustos 2015 tarihleri arasında tüm ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olan öğrenciler bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2015 ÖSYS'de kayıt hakkı kazandıkları programlara 06 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilirler.

E­ DEVLET KAPISI’NDAN
NASIL FAYDALANILACAK?
Kayıt için PTT aracılığı ile dağıtımı yapılan e­Devlet kapısı şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresine ya da e­Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e­hizmetler sekmesindeki YÖK­ "Üniversite e­kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu alabilecek. Öğrencilerin yerleştikleri üniversiteye gitmeden kayıt yaptırmasına olanak tanıyan e­kayıt uygulaması, zaman ve paradan tasarruf sağlayacak.

BİR SONRAKİ ADIM
NASIL OLACAK?
Kaydını e­Devlet üzerinden yaptıran adaylar “Kayıt İçin Gerekli Belgeleri” 28­30 Eylül 2015 tarihleri arasında kayıt yaptırdıkları okulun öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen sürelerde belgelerini teslim etmeyen adayların ders kayıtları yapılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.