SDÜ’ye Tahsisli Kiliselerde Hiçbir Değişiklik Yok

Bundan altı yıl önce İl Genel Meclisi kararıyla bakım ve onarımının yapılması amacıyla SDÜ’ye tahsis edilen iki Rum kilisesi için gereken adım atılmayınca İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, tahsis kararını kaldırılıp yeniden Kültür ve Turizmi Bakanlığı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2012 10:28
SDÜ’ye Tahsisli Kiliselerde Hiçbir Değişiklik Yok

Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, bundan altı yıl önce Süleyman Demirel Üniversitesi’ne tahsisi yapılan iki kilisenin aynı kalması nedeniyle tahsis kararından vazgeçilmesini önerdi.

Konuyu İl Genel Meclisi gündemine taşıyan Fevzi Özdemir, ez Doğancı Mahallesi’nde 1858 yılında yapılan Aya Yorgi Kilisesi ve ayrıca Turan Mahallesi’nde 1750 yıllarında yapılan Aya Baniya kiliseleri, yıllardır kendi kaderine terk edilmiş durumda bulunmakta iken, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün imkanları ile yapılmadığı için 8 Eylül 2006 tarihli İl Genel Meclisi kararı ile gereken, bakım, onarım ve rekreasyon amacı ile Süleyman Demirel Üniversitesi’ne tahsisinin yapıldığını anımsattı.

Özdemir, “Güzel Sanatlar Fakültesi marifeti ile yapılması ve ziyarete açılmasını ümit ederek tahsisini sağladığımız kiliselerde bugünkü durumu itibariyle bir değişiklik yaşanmamıştır. Bu kadar uzun sürede hiç biri ilginin ve alakanın gösterilmemesi, turizm varlıklarımızın değerlendirilmemesi açısından fevkalade üzücüdür. Özellikle 1993 yılında Göller Bölgesi projesi kapsamına alınmış, fakat yerine getirilmemiştir. SDÜ kiliseler ile ilgili bir çalışma yapmayacaksa Kilislerin tekrar Turizm Bakanlığı’na devri yapılıp Turizm Bakanlığı marifeti ile yaptırılması gerekmektedir. Konunun araştırılarak bir komisyon marifeti ile incelenmesi hususu ve gereken işlemin yapılmasını öneriyorum” dedi. Özdemir’in önerisi Meclis’te kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum