SDÜ'ye Vatandaş Şoku

Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bugüne kadar 200 bin metrekare arazi veren Ramazan Çınar, bu arazilerin eğitim dışında kullanılması halinde buraları geri talep edeceklerini ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2013 10:47
SDÜ'ye Vatandaş Şoku

Eğitim yuvası olarak adlandırılan üniversitenin daha da büyümesi ve gelişmesi için verilen arazilere apart yapılacak olması, ‘eğitim’ adına arazisinden vazgeçen vatandaşları çileden çıkardı. Geçmiş yıllarda eğitim için bir dönüm arazisini bir sigara paketine verdiklerini dile getiren Ramazan Çınar, ‘Biz bugüne kadar üniversiteye 200 bin metrekare arazi verdik. Arazinin bir dönümünü bir sigara paketine verdik. Biz eğitime katkımız olsun diye buna razı olduk. Ama bugün verdiğimiz arazilere ev gibi apart gibi ticari işler yapamazlar. Bundan 5-6 ay öncesine kadar üniversitedeki öğretim üyelerine ev yapılacaktı. Şimdi de apart yapmak istiyorlar. Benden eğitim için aldıkları araziye bunları yapamazlar. Eğer verdiğimiz araziler eğitim dışında kullanılırsa, bir sigara paketine verdiğimiz arazilerimizi geri talep edeceğiz.’ dedi.

ÜNİVERSİTE HOCALARINA EV YAPILACAKTI
Vatandaşlardan eğitim adına alınan arazilerin ticari olarak kullanılmasına tepkiler çığ gibi. Bir eğitimci olarak Isparta’da eğitimin daha da büyümesi için büyük fedakarlıklar yaptıklarını ifade eden Ramazan Çınar, “Ben teknik bir öğretmenim enflasyonun olduğu dönemlerde bizden buraların alındığını biliyorum, bizler ne yaptık buralar eğitim kurumları olsun diye çok uğraştık ve göz yumduk. Ama günümüzde sıkıntı olmaya başladı. Nasıl sıkıntı olmaya başladı. Bizden alınan bu araziler çok hoyratça kullanılmaya başladı. Bu kadar dağınık bir biçimde yapılaşma hala benden mücavir olarak arazi talep edilirken bu yönetim ne yapıyor önce benden aldığı araziyi rant peşinde kullanmak için mücadele ediyor. Bundan 5-6 ay önceki söylentileri biliyorsunuz. Benden zorla aldığı araziyi eğitim kurumu için aldığı araziyi üniversite hocalarına ev yapmak istiyorlardı.” diye konuştu.

İSTERSE 100 BİN KİŞİLİK YURT YAPSIN AMA…
Verdikleri arazilerin eğitim dışında kullanılamayacağını dile getiren Çınar, “Eğitim kurumu için benden alınan araziyi nasıl ev yapar. Şimdiki gündem de ise apart yapacak. İsterse 100 bin kişilik yurt yapsın buna kimse bir şey diyemez. Ama benden aldığı araziyi tutup da ticari amaçla kullanamaz. Hala daha benden mücavir alan adı altında benim bir çivi çakmama izin vermeyen bu Üniversite benden arazi talep ederken tutup da farklı bir amaç için eğitimin haricinde kullanması doğru değildir. Bu işi yaparsa biz de doğal olarak bizden aldıkları bu yerleri geri talep edeceğiz. Eğitim dışında başka bir işi için kullanamaz.” şeklinde konuştu.

TÜM ARAZİMİZİ GERİ ALIRIZ!
Bugüne kadar 200 bin metrekare arazi verdiklerini belirten Çınar, “Üniversite için gerimizde kalan bütün arsalar bizim sülalemizin gerekirse hepsine teker teker müracaat eder alırız.” dedi.

Çınar şöyle devam etti; “Vatandaşın işi ticaret yapmak değil eğitimi geliştirmek ve eğitime hizmet etmek. Tıp fakültesinin arazisi yine benim ailemden çıkma. Ben şu zamanda herhangi bir hastamı Tıp Fakültesine götürmeyi artık imtina ediyorum hizmet kalitesi o kadar düşük. Üniversite desen eğitim olarak daha dün bu yönetim geçmeden önce dünya sıralamasında 900'lerde iken şimdi ise 3500'lerde vatandaş eğitime zamanı ayıracak eğitim için düşüncelerini yapacak burada ticaret yapmayacak rant peşinde koşmayacak. 200 bin metre kare gitmiştir üniversite için gerimizde kalan bütün arsalar bizim sülalemizin gerekirse hepsine teker teker müracaat eder alırız.

Şu anda rant peşinde koştukları sadece benden 12 bin metre yer istiyorlar ki imara açılmış olsa buralar daha fazla isteyecekler. Sürekli rant peşinde koşuyorlar. Adamlar eğitimi falan bıraktılar döndüler dolaştılar ticari işlerle uğraşıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum