SDÜ'yü Neden Bölelim?

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, AK Parti Milletvekili Bilgiç'in "SDÜ'yi ikiye bölelim" önerisine tepki gösterdi. Korkmaz, "Yeni üniversite tamam ama SDÜ'yi neden bölelim?" diye sordu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2014 16:48
SDÜ'yü Neden Bölelim?

Korkmaz, açıklamasında "AKP Isparta Milletvekili Sayın Bilgiç 'Süleyman Demirel Üniversitesinin ikiye bölünmesi gerektiğini, Isparta’nın ikinci üniversiteyi kaldıracak kapasiteye sahip olduğunu' söylemiş.

Bu açıklamasını memnuniyetle karşıladım, sonunda Isparta akıllarına gelmiş ama neden mevcut üniversiteyi ikiye bölüyorsunuz? Yeni bir üniversite açılması ve Isparta’ya ikinci üniversite yerleşkesinin yapılmasını neden sağlamıyorsunuz?

2013 Yılında TBMM Başkanlığına verdiğim kanun teklifi ile Isparta’ya ŞEHR-İ GÜL ÜNİVERSİTESİ adıyla bir Devlet Üniversitesi kurulmasını tüm Ispartalılar adına istedim, buna ilk karşı çıkanlar AKP Isparta Milletvekilleri olmuştu ve çekinmeden ikinci bir üniversite istemediklerini Isparta kamuoyuna beyan etmişlerdi.

Mevcut üniversiteyi ikiye bölmek Isparta’ya hiçbir şey kazandırmaz, Kanun teklifimi yenileyeceğim umarım AKP Isparta Milletvekili arkadaşlarımız bu teklifime destek olurlar yada hep birlikte kanun teklifi verelim. Ama önce istemeyiz deyip şimdi istiyoruz demelerini de samimi bulmuyorum. Tekrar belirtmek isterim ki MHP Milletvekili olarak Isparta’nın gelişmesine katkı sağlayacak her teklife imza atarım" dedi.

BİLGİÇ'İN O AÇIKLAMALARI İÇİN tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum