Sebzeciler, 6 Pazarda Tezgah Açmayacak

Isparta'da kurulan 28 Pazara koşturmaktan para kazanamadıklarını belirten Sebzeciler ve Manavlar sitem etti. Esnaflar, 6 Pazar'a çıkmayacaklarını açıklayarak, Oda Başkanı Hasan Demir'e de bu konuda sadece kendilerine önder olmasını istediler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2013 17:25
Sebzeciler, 6 Pazarda Tezgah Açmayacak

. Esnaflar, 6 Pazar'a çıkmayacaklarını açıklayarak, Oda Başkanı Hasan Demir'e de bu konuda sadece kendilerine önder olmasını istediler.

Isparta'da sayıları 500'ü bulan Sebzeci esnafı bugünlerde dertli mi dertli. Esnaflar, önceki akşam üyesi oldukları Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya eksiksiz katıldılar.

Sebzeci Esnafı; "O Pazar Bu Pazar Koşturmaktan Bıktık"
Halıkent Mahallesindeki Bakkallar ve Bayiler Odası Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Oda Başkanı Hasan Demir, esnafların bu konudaki sorunlarını dinledi.

Toplantıda tek tek söz alan esnaflar ortak sorunları olarak şu görüşlere yer verdiler: "Isparta'da özellikle son yıllarda halk pazarı sayısı bir hayli arttı. Öyle ki, adeta pazar kurulmayan semt veya mahalle kalmadı. İlimizde şuanda 28 ayrı semt pazarı kuruluyor. Biz, ortada o pazara koşturmaktan, bu pazara koşturmaktan ailemize ayıracak zamanımız kalmıyor.

"Sattığımız Ürünler Mazot Parasını Kurtarmıyor"
Daha da önemlisi, bu pazarlarda sattığımız mal artık maliyetini bile kurtaramaz duruma geldi. Çünkü, o pazar bu pazar koşturmaktan aracımızda kullandığımız akaryakıt tüketimimiz hat safhaya ulaştı. Sattığımız ürünler mazot parasını bile karşılayamaz duruma geldi. Aldığımız borçları ve banka kredilerini ödeyemiyoruz. Araçlarımız ipotek ediliyor.

"Pazar Sayısının Azaltılmasını İstiyoruz"
Onun için özellikle şu semt veya mahalle pazarı dediğimiz pazarların kapatılmasını istiyoruz. 28 ayrı yerde kurulan pazar sayısının azaltılmasını ve makul bir sayıya indirilmesini istiyoruz.

Örneğin; Her hafta Cuma günleri Yedişehitler Mahallesinde bir pazar kuruluyor zaten. Ama, onun hemen dibindeki Fatih ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinde de haftanın belli günlerinde de pazarlar kuruluyor. Dolayısıyla, Cuma Pazarının kurulmasının bir esprisi kalmıyor. Onun için Fatih gibi, Muzaffer Türkeş gibi semt pazarları kaldırılırsa Cuma pazarında daha iyi alışveriş imkanı olacaktır.

Daha iyi satış imkanı olacaktır. 200 bin nüfuslu başka bir şehirde 6 pazar kurulurken, bizim Isparta'da 200 bin nüfuslu olmasına rağmen 28 pazar kuruluyor. Bu sayı bir hayli fazla. Biz bu pazarlara koşturuyoruz dünyanın mazotunu harcıyoruz ve zamanımızı harcıyoruz. Hangi, Mahalle Muhtarı böyle davranıyorsunuz diye bize destekte bulunuyor.

"6 Pazara Çıkmayacağız"
Bu nedenle; bundan böyle Fatih. Muzaffer Türkeş, Zafer, Doğancı, Hızırbey ve Çarşamba Pazarlarına çıkmama kararı aldık ve bu pazarlara çıkmayacağız. Sayın Oda Başkanımız (Hasan Demir) sen bizim hastalığımızda, sağlığımızda hep yanımızda oldun bu konuda da yanımızda olmanı istiyoruz. Biz senden bu konuda bizimle olmanı ve bize önderlik etmeni istiyoruz" dediler.

Demir; "Sizlere Önderlik Etmeye Hazırım"
Isparta Sebzecler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir de toplantıda yaptığı konuşmada; "Arkadaşlar ben bu odanın başkanı ve sizlerin temsilcisiyim. Sizin kararınız neyse ona uyarıım. Bu konuda da sizlere önderlik etmeye ve ne yapılacaksa gereğinin yapılması için çalışmaya hazırım

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum