Seçim 14 Mayıs'ta Yapılacak

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray Kulübü'nde 14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan Olağanüstü Genel Kurul üzerindeki tedbiri kaldırma kararı aldı. Seçim yapılması için hiçbir engel kalmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 17:50
Seçim 14 Mayıs'ta Yapılacak

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi bugün yaptığı ara duruşmada 14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan seçim için konulan tedbiri kaldırdı.

Duruşmaya davacı vekili Fatma Kezban Hatemi ile müdahil Erol Aksoy, Sinan Kalpakçıoğlu ve avukatı Şeref Dede ile Genel Kurul Divan üyelerinden Aykut Ergin, Türker Aslan, Erkin Akı, Ural Aküzüm, Suat Sarı ve Okan Tekinşen katıldı.

Seçim için mahkemeye başvurarak iptal ettirmeye çalışan ve ihtiyadi tedbir kararı alınmasını sağlayan Kayhan Berberoğlu ve avukatı Fatma Kezban Hatemi bugünkü ara duruşmada davayı kaybettiler.

Davaya müdahil olarak katılan Galatasaray kulübü Eski Genel Sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu ve Erol Aksoy'un avukatı Şeref Dede ise seçimin olması için yaptıkları çalışmayı kazandılar.

Kulübün olağanüstü seçime gitmemesi yönündeki ihtiyati tedbir kararını değerlendiren mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü Derneğinin Yönetim Kurulu Tüzüğünün 28/1. maddesine göre seçim kararı aldığının anlaşıldığını belirtti. Davayı gören Hakim Ayla Akdüzen: "Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu (HUMK) 103. maddesinde belirtilen şartların bulunmadığı görülmekle, mahkememizin 6 Nisan tarihli ihtiyadi tedbir kararının HUMK 108. maddesi gereği kaldırılmasına karar verildi" diyerek kararı aldı.

BAŞKAN ADAYI AYSAL'IN LİSTESİNDEKİ HUKUKÇU DOĞAN: "SEDAT DOĞAN: "BÖYLE BİR KARARIN ÇIKMASINI BEKLİYORDUK"

Galatasaray Kulübü Başkan adaylarından Ünal Aysal'ın yönetim kurulu listesindeki hukukçu Sedat Doğan, duruşma çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mahkemenin böyle bir karar vermesini beklediklerini belirten Doğan, şunları söyledi: "Böyle bir kararın çıkmasını düşünüyorduk. Bizim için değişen birşey olmadı. Biz yine yolumuza bakıyoruz."

GALATARASAY KULÜBÜ DİVAN KURULU ÜYESİ ARSLAN: "SERT BİR DURUŞMA YAŞANDI. ARTIK GENEL KURUL İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK"

Galatarasay Kulübü Divan Kurulu Üyesi Türker Arslan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Hukuken olması gereken tecelli oldu. Türk adaletine nasıl güvenilmesi gerektiğini bugün gördük. Sert bir duruşma yaşandı. Artık genel kurul için hiçbir engel yok" dedi.

Hatemi ise, "Başkan Adnan Polat kendi iradesiyle seçim kararı aldığı için tüzüğe göre tedbir kalktı" açıklamasında bulundu.

MEHMET HELVACI BİLMECESİ

Ünal Aysal, Turgay Kıran ve Mehmet Helvacı'nın başkan adayı olduğu seçim öncesinde, Adnan Polat yönetiminde bulunan Helvacı'nın ise ibra edilmedikleri için giremeyeceği Türker Arslan tarafından açıklandı. Mehmet Helvacı'nın seçime girebilmesi için yeniden başvuru yapması gerektiği ve kararı da Divan Başkanı İrfan Aktar'ın vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.