Seçim Çalışmalarına Hızlı Başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cuma günü Isparta’ya gelerek Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı önümüzdeki seçimlerde Başkan adayı olarak açıklamasının ardından Günaydın seçim çalışmalarına hızlı başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2013 11:10
Seçim Çalışmalarına Hızlı Başladı

Bloomberg HT’ye konuk olan Günaydın, bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlatarak, “Pomza sanayiyi biraz daha büyütürsek organize sanayi merkezi olur. Isparta'da gül nasıl marka ise pomza da marka olacaktır.” diye konuştu.

Bloomberg HT’de Sami Altınkaya’nın ‘Çıkış Yolu’ programına konuk olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları anlattı. Daha önce belediyenin binecek bir bisikletinin bile olmadığını belirten Günaydın, “100 trilyon cirosu olacak bu fabrikalar dünyanın her yerinde ihraç yapıyorsun ama biz ilk önce yurt içini düşünüyoruz. Arazileri de hazırladım ruhsatı da hazır Pomza sanayiyi biraz daha büyütürsek organize sanayi merkezi olur. Bu da Isparta adına büyük bir marka olur. Isparta'da nasıl gül olarak marka ise pomza da marka olacaktır. Isparta'nın umut doğurması lazım bu belediyenin asli görevi değil ki dünyanın her tarafına taş satıyoruz. Şu anda ki saraylar bizim taşlardan oluşuyor. Sağlam olan taşlarımız mevcut v bunları da geliştirdik ve fabrikalar kuran çalıştıran hatta üniversitede de doktoraya başladılar. 6 8 ayda nasıl fabrikalar kurduk. Üniversite de ki arkadaşımız tez veriyor. Tamamen kendi imkanlarımız ile yapıyoruz. Önceden belediyenin binecek bisikleti yoktu ve şu anda ne borç ne icramız var 2,5 yılda ise zorlanma ile de olsa bütün borçlarımızı kapattık.” ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL ASFALTI ÜRETİYORUZ
Türkiye’nin en güzel asfaltının Isparta’da üretildiğini söyleyen Günaydın, “Şu anda ilimizde her şeyin en güzeli yapılıyor. Tek vilayet ve teknik yapıya sahip olarak güzel bir il olmaya çalışıyoruz. Yerli bir firma dünyanın en güzel asfalt makinesini kurabiliyor. Türk malı, Türklerin onur duyacağı bir konu bu. Şu an yüksek karım derecesinde ve karışım derecesi de yüksek geliyor. Türkiye'nin en güzel asfaltını da Isparta üretiyor.” dedi.

AR-GE ENSTİTÜSÜ KURUYORUZ
Şuan itibarıyla Türkiye’ye hizmet verebilen fabrikaların kurulduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şöyle devam etti; “Türkiye'ye en büyük zarar veren olaylar var ilk önce vizyonunu kullanacaksın. Torpil olaylarını kökünden sileceksin. En ufak bir belediyeyken şu anda çok ileride bir dereceye sahip bir Belediyeyiz. Halk sermayesi yaparak halka açacağımız bir fabrika düşünüyorum. Pomza yataklarını bile ceplerine koyup gittiler. Bu fabrikaları büyütmek ekmek parasını çıkarmak, çok büyük bir gelişme olacak. Belediyenin ekonomisini çok geliştirdik. Herkese her şekilde yardımcı da olmaya hazırız. Bu projeleri daha öteye götürmek gerekiyor. Yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için büyük laboratuara başladık. Hatta orijinal makineler var üst seviyede araştırma yaptık. Dışarıdan malzeme de getirdik. Daha kaliteli ders harçları var. Bütün Türkiye'ye hizmet verebilen fabrikalarımız var. Bir kömür laboratuarı kurdum. Ankara'ya gönderdiğimiz bir kömür 15 günde geriye geliyor. Aynı vizyonlar gelişmeler daha üst noktaya ulaşacak ve profesyonel bir işletme ve üretim yapma düşüncelerimiz var. Taş ve Bims fabrikalarını ileride daha da üst konuma getireceğiz. Diğer illerde taş kırmada sıkıntı yaşıyorken bu konuda bizim ilimiz de herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum