Seçim İlk Turdan Biter

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, kendilerinin ‘Cumhurbaşkanını halk seçsin’ derken çatı aday altında aday çıkaran muhalefetin daha önce halkın bu iradede olmadığını ifade ettiklerini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2014 12:10
Seçim İlk Turdan Biter

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde makas iyice daralıyor. İlk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan seçim öncesi yerel bazda da hareketlenmeler başladı. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, seçimin ilk turda biteceğini ve Cumhurbaşkanlığı köşküne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkacağını temenni ettiklerini söyledi.

“ONLAR STATÜKOYA BEKÇİ ARARKEN BİZ MİLLETLE YÜRÜDÜK”
Erdoğan’ın son istişareleri yapmak suretiyle kamuoyunun da taleplerini ölçmek kaydıyla bir değerlendirme yaptığını ve adaylığını açıklayarak süreci başlattığını bildiren Zabun, “Sayın Başbakanımız birkaç gün önce ifade etti; ‘Birileri statükoya bekçi ararken biz milletle birlikte yürüdük. 12 yıldır onların desteğiyle ve sadece onlara yaslanarak onların, iradesinin dışında başka iradeye boyun eğemeden devam ettik’ dedi. Ayrıca bazı çelişkili durumları da ortaya koymam lazım” dedi.

“ONLAR HALKTA CUMHURBAŞKANINI SEÇECEK İRADENİN OLMADIĞINI SÖYLÜYORDU!”
Öte yandan çatı adayı altında aday çıkaran muhalefetin daha önce kendileri ‘Cumhurbaşkanını halk seçsin’ derken onların halkın bu iradede olmadığını ifade ettiklerini hatırlatan Zabun, şöyle devam etti; “Şimdi hangi yüzle vatandaştan oy istiyorlar anlamak mümkün değil! Halkımız dün kendisine seçme yeterliliği yoktur diyerek hakaret eden çatının taraflarına bugün sandıkta kırmızı kartı gösterecektir. Halkımız kendisiyle dalga geçen, alay eden aktörlere gereken dersi verecektir. Daha önce teşkilat olarak bu süreçle ilgili devam eden çalışmalarımız vardı. Yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini başlattık. Halen devam eden çalışmalarımız var. Ramazan ayında İlçe ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Epey mesafe aldık. Yarıya yakın ilçemizi tamamladık. 3-5 ün içinde bitireceğiz. Seçimin gerekleri neyse onu yapmaya devam ediyoruz. Milletimizle her gün konuşup dertleşiyoruz. İnşallah ilk turda bu işi bitirme noktasında gayretimiz var.”

ERDOĞAN’IN ISPARTA PROGRAMI NET DEĞİL
Diğer taraftan Başbakan Erdoğan’ın Isparta’ya gelip gelmeyeceği konusuna da değinen Zabun, “Sayın Başkanımızın bir kısım programları belli oldu. Tüm Türkiye önemli tabi. Öncelikli olarak büyükşehirler ve büyükşehirlere yakın şehirler programa alındı. Ramazan olması dolayısıyla da kolay değil. Her ilde miting yapma şansına sahip değil. Muhalefet meydanlara çıkamazken Sayın Başbakanımız Ramazan olduğu halde hergün meydanlardadır. Bu konuyla ilgili Isparta programı netleşirse açıklarız” diye konuştu.

SANDIK GÖREVLİLERİMİZDE REVİZEYE GİTTİK
Bu arada sandık görevlilerinde revziye gittiklerini de ifade eden Zabun, “Sandıkla ilgili çalışmalarımızda elimizden geleni yapıyoruz. Değişiklik yapılması gereken yerler varsa titizlikle çalışıyoruz. Daha önce sandık başına gitmeyen sağlık sebebiyle yazılmış ama gitme imkanı bulamayan görevlilerimizi revize ediyoruz. Dikkatle seçime hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum