Seçim Kuruluna Oyum Fazla İtirazı!

DP İl Başkanı Hüseyin Şençimen ile Belediye Başkan adayı Ömer Levent, ülke genelinde partilerin seçim sonucu itirazlarına tepki olarak oylarının fazla olduğu gerekçesiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2014 19:04
Seçim Kuruluna Oyum Fazla İtirazı!

Türkiye genelinde birçok siyasi parti seçim sonucunda oylarının az olduğu gerekçesiyle Seçim Kurul’larına başvuruda bulunuyor. Özellikle itirazların bu yıl daha çok olması sebebiyle Demokrat Parti İl Başkanlığı, duruma tepki çekmek amacıyla ilginç bir olaya imza attı. Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Şençimen ile Belediye Başkan adayı Ömer Levent, Isparta’da aldıkları oyların fazla olduğu gerekçesiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

SÜRE BİTTİĞİ İÇİN KABUL EDİLMEDİ
Ancak seçim sonrası itiraz süresinin bittiği gerekçesiyle Merkez ilçe Seçim Kurulu itirazlarını kabul etmedi. Daha sonra açıklamada bulunan Belediye Başkan Adayı Ömer Levent, “Türkiye genelinde bir sürü usulsüzlük olduğu gerekçesiyle partiler itirazlarda bulunuyor. Biz de bu duruma tepki olarak fazla oy aldığımızı düşünüyoruz. Bizim oylarımız tekrar sayılsın. Birçok parti demek ki seçimlerde oylarına sahip çıkamamıştır. Buyursunlar gelsinler oylarımızı alsınlar. Bunun tek sorumlusu Ankara’dır” dedi. İl Başkanı Hüseyin Şençimen ise Merkez ilçe Seçim Kurulu’na itiraz ettiklerini ancak sürenin dolduğu gerekçesiyle itirazlarının kabul edilmediğini söyledi.

Demokrat Parti 675 oy almıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum