Seçim Öncesi Aday Adayları Belli Oluyor

TBMM’nin 12 Haziran’da genel seçim kararı almasından sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamu görevlilerinin beklediği takvimi açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2011 10:22
Seçim Öncesi Aday Adayları Belli Oluyor

TBMM’nin 12 Haziran’da genel seçim kararı almasından sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamu görevlilerinin beklediği takvimi açıkladı.

Buna göre, milletvekilliği adaylığını düşünen belediye başkanları, meclis üyeleri, askeri ve yargı mensupları ile kamu görevlileri 10 Mart Perşembe günü saat 17.00’a kadar istifa etmesi gerekiyor.

Bu zamana kadar adaylık için ismi geçen kamu görevlileri ile belediye başkanları ve meclis üyelerinin aday olup olmayacakları 10 Mart Perşembe günü netleşecek.

ALTAN RAŞİT CİVAN ADAY OLACAK MI?
Isparta siyasetinde 10 Mart Perşembe günü itibariyle dikkatler daha çok Ankara’ya çevrilecek. Zira AKP’den milletvekili adayı olacağı iddia edilince söylentileri yalanlayan ancak her zaman açık kapı bırakan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan’ın tutumu merakla bekleniyor.

Bu süreçte siyasete girecekleri konuşulan 2 Ispartalı Vali’nin de tutumu çok önemli. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın AKP’den milletvekili adayı olup olmayacakları 10 Mart Perşembe günü belli olacak.

SDÜ REKTÖRÜ BAYDAR CHP’DEN ADAY OLABİLİR
Bu arada Ankara bürokrasisinde istifası beklenen çok sayıda Ispartalı hemşerimiz bulunuyor. Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Ercan Şimşek, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsa Coşkun, EGO Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özdemir’in görevlerinden istifa edip AKP’den Isparta Milletvekili aday adayı olmaları bekleniyor.

TBMM’de doktor olan bir Ispartalı bayanın da adaylık için istifa edeceği belirtildi. Tarım Bakanlığı’nda Başmüfettiş olarak Abdülkadir Çeşmebaşı’nın da MHP’den Isparta Milletvekili adaylığı için görevinden istifa edeceği öğrenildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ İSTİFA EDİYOR
Isparta bürokrasisinden bu dönem fazla istifa yok. Elazığ AKP’den Milletvekili aday adayı olmayı planlayan Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal’ın 10 Mart Perşembe gününe kadar istifasına kesin gözüyle bakılıyor. Milli Eğitim camiasından ise Mehmet Köse İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Çelikkol’un Şanlıurfa AKP’den aday adaylığı için istifa edeceği bildirildi. SDÜ camiasından ise istifası beklenen en önemli isim Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar. Baydar’ın CHP’den milletvekili adayı olmak için görevini bırakacağı iddia ediliyor.

MECLİSTE 3 İSTİFA
Isparta’da belediye başkanlarından milletvekilliği için adı geçen isim pek yok. Ancak AKP’ye geçeceği yönündeki spekülasyonların odağında olan Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın böyle bir durumda istifa edip, milletvekili adayı olacağı konuşuluyor. AKP, MHP ve CHP il başkanlarının aday olmayacakları kesinleşirken, Belediye Meclisi’nde 3 kişinin istifası bekleniyor. MHP’li Ahmet Ayyıldız, AKP’li Uğur Büyükçulcu ile CHP’li İsmail Çelik’in istifasına kesin gözüyle bakılıyor.

AYBATILI’NIN ADAYLIĞI BEKLENİYOR
Öte yandan oda ve borsaların yanı sıra esnaf ve sanatkarlar odaları birliği ile meslek örgütlerini temsil edenler için de bu seçimde istifa zorunluluğu var. Oda ve borsalar ile esnaf ve sanatkarlar odalarında başkan ya da yönetim kurulu üyelerine milletvekilliği adaylığı için seçime 1 ay kala istifa etme zorunluluğu getirildi.

Siyasete gireceği konuşulan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Aybatılı, eğer aday olursa 1 ay kala bu görevini bırakacak. CHP’den aday olacağını açıklayan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu ile MHP’den aday adayı olacak Eczacılar Odası Başkanı Ramazan Ziya Örmeci, görevlerini bırakmak zorunda kalacak.

(Akdeniz)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum