Seçim Sonrası Zabun'dan Çarpıcı Açıklama

Seçim Sonrası Zabun'dan Çarpıcı Açıklama

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2015 10:42
Seçim Sonrası Zabun'dan Çarpıcı Açıklama

Isparta AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, resmi olmayan kesin sonuçların açıklanmasının ardından Isparta ve Türkiye'ye yönelik seçim değerlendirmesi yaptı.

Açıklamasında Ispartalılara teşekkür eden Zabun, 'AK Parti Isparta'da en yakın rakibine neredeyse yüzde 20 fark atmıştır' dedi.

Zabun açıklamasında şunları söyledi; "Isparta teşkilatı olarak biz elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Gerçekten teşkilatlarımız öz verili bir şekilde çalıştılar. Sürekli sahadaydık. Vatandaş ve hemşerilerimizle görüştük. Teşkilatımız dinamik bir şekilde çalıştı. Bunun da seçim sonuçlarına yansımasını hep birlikte görüyoruz. Seçim sonuçlarına göre yüzde 45’lik bir Isparta geneli ortalamasıyla en yakın rakibine 20’ye yakın puanla fark atan şehir oldu.

Bundan dolayı Ispartalı bütün seçimlerimize Ak Parti teşkilatı olarak verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Isparta’da biz bunu ciddi bir şekilde anlattık. Özellikle 1982 anayasasının kurmuş olduğu çarpık sistemin artık sürdürülemez olduğu ve Ak Partiye verilecek destekle bu sistemin içerisinden çıkmanın zorunlu olduğunu anlattık. Burada da belirli oranda başarılı olduğumuz görünüyor. Isparta sonuçları itibariyle yüzde 45’lik oranla Ispartalı hemşerilerimiz bu sürecin yenilenmesi gerektiğini ve sonlandırılması gerektiğini ortaya koydu.

Türkiye genelinde de sürdürülebilir olmadığını görüyoruz. Türkiye genelinde milletimiz tek başına iktidar olma görevi vermemiştir. Genel merkezimiz bu değerlendirmeyi yapacak ve milletle paylaşacaktır. Benim buradan bu tür seçeneklerle ilgili yorum yapmam doğru olmayacaktır. Ama ortaya çıkan tablo belki bugün Ak Partiye oy vermeyen birçok seçmen kafasını ellerinin arasına aldı ve düşünüyor. Bunların ekonomik tablolar üzerinde çok ciddi sonuçları olacaktır diye düşünüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı görevi kime verir, genel merkez nasıl bir tablo ortaya koyar bunlar ayrı tablolar. Benim kanaatim ak parti eğer bir hükümet kuracaksa bile burada Ak Parti’nin olmazsa olmaz şartı muhtemelen 1982 anayasasına yönelik yaklaşacaktır. Aksi takdirde bunu Türkiye çözmediği takdirde 1982 darbe anayasasıyla ilgili bugün mecliste temsil edilen partilerin duruşunu çözmedikçe buradan AK parti’nin çok fazla bu sürecin olacağını düşünmüyorum."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum