Seçim Vaatleri Meclis Gündemine Geliyor

Seçim Vaatleri Meclis Gündemine Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2016 11:12
Seçim Vaatleri Meclis Gündemine Geliyor

Ak Parti seçim döneminde verdiği vaatleri bir bir yerine getiriyor. TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç “Gerek seçim beyannamesinde yer alan, gerekse sayın başbakanımızın açıkladığı eylem planında yer alan bütün maddeleri bütçe meclisine gelmeden önce yasalaştırıp müjdeyi vatandaşlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.

TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç TRT Haber kanalında yayımlanan Güne Özel programının konuğu olarak hükümetin çalışmalarını anlattı.

İLK 3 AYLIK VAATLER YERİNE GELİYOR
TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç seçim sürecinde ortaya ilk 3 aylık hedefler ve vaatler konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek “ 32 maddelik reformları içeren tasarı Plan Bütçe Komisyonumuza geldi. Bunun yanında Palan Bütçe komisyonu olarak geçici bütçeyi hazırladık ve acil yapılması gereken konularla ilgili 2 kanunu çıkardık. Emeklilere söz verdiğimiz bin 200 TL’lik seyyanen zam konusundaki düzenlemeyi komisyondan geçirdik. Akabinde genel kuruldan da geçti. Dövizle askerlik konusundaki düzenlemeyi değiştirerek bin avroya indiriyoruz. Bu 557 bin gurbetçi vatandaşımızı ilgilendiren bir konu. Öğretmenlerimizle ilgili 30 bin yeni kadro taahhüdümüz vardı. 17 bin 500 kadro elde vardı. 12 bin 500 öğretmen kadro düzenlemesi de hem komisyonumuzdan hem de genel kurulumuzdan geçti. Gerek seçim beyannamesinde yer alan, gerekse sayın başbakanımızın açıkladığı eylem planında yer alan bütün maddeleri bütçe meclisine gelmeden önce yasalaştırıp müjdeyi vatandaşlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

KADINLARA MÜJDELER
Yeni tasarıda özellikle çalışan annelerle ilgili önemli düzenlemeler yer aldığını ifade eden Bilgiç, “yapılacak düzenleme ile doğum sonrası ücretsiz izin süreleri memuriyet kıdeminde dikkate alınacak. Bu kadın memurların uzun süredir bekledikleri bir düzenleme idi. Yüne aynı şekilde kadın memurlara ilk çocukta 2 ay ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı getiriyoruz. Özel sektörde çalışan kadınlara da doğum sonrası yarım zamanlı çalışma hakkı getiriyoruz. Özel sektörde çalışan kadınlarında doğum sonrası izin süreleri artırılıyor. Önümüzdeki hafta genel kurula gönderilecek düzenleme sadece kadınlar değil, gençler, muhtarlar ve toplumun değişik kesimlerinden tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren konular bulunuyor” dedi.

GENÇLERE MÜJDELER
Gençlerle ilgili önemli düzenlemelerinde önümüzdeki hafta genel kurula sevk edileceğini belirten Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç “aktif olarak gençlerin iş hayatına katılmasını hedefliyoruz. Bunun için kendi işini kuracak gençlere yönelik 50 bin TL’lik hibe ve 100 TL’ye kadar uygun koşullarda kredi desteğinin sağlanmasını hedefliyoruz. Ziraatla uğraşacak gençlerimize de 30 bin TL hibe ve 100 bin TL’ye kadar kredi imkanı içeren bir destek, bunun yanında ilk kez iş hayatına girecek gençleri istihdam edecek firmalara bir yıl ücretlerinin kamu tarafından karşılanması gibi pek çok düzenleme yer alıyor. Ayrıca yeni iş kuran gençlere 12 bin 600 TL’ye kadar gelir vergisi muafiyeti getirecek şekilde düzenleme yapıyoruz. Öğrenim gören gençlerin pasaport harçlarını kaldırıyoruz. 20 yaşına kadar olan lise mezunu, 25 yaşına kadar üniversite mezunu olan gençlerin genel sağlık sigortasından ücretsiz faydalanmasını sağlayacak düzenlemeler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

YEM DE VE GÜBRE DE KDV KALKIYOR
Esnaf ve çiftçilerle ilgili de düzenlemeler yapılacağını bildiren Bilgiç “Biz 2023 vizyonu ile hareket ediyoruz. Bu noktada hedeflerimizi koyduk ve bu hedefler doğrultusunda gereken adımları artıyoruz. Bunlar içinde vatandaşının refah seviyesi yükselmiş, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefi var. Bu hedefler doğrultusunda basit usulde vergilendirilen esnafımızdan da 8 bin TL’ye vergi almayacağız. Bunun yanında çiftçilerin hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da dört gözle beklediği yem de ve gübre de KDV’nin sıfırlanması konusu var. Buda önümüzdeki hafta genel kurula sunulacak maddeler arasında var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.