Seçimde Kaos Ortamına Geçit Yok!

Kayıt dışı bazı oluşumların seçimleri maniple edeceği yönündeki istihbari bilgiler Isparta Valiliği'ni harekete geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2015 12:30
Seçimde Kaos Ortamına Geçit Yok!

Son günlerde ülke genelinde bazı grupların Pazar günü yapılacak olan 1 Kasım Genel seçimlerini manipüle etme çalışmalarına karşı Isparta Valiliği de tedbirlerini aldı.

Valilik tarafından ilgili kurumlara gönderilen 6 maddelik genelgede dikkat çekici açıklamalar yer alıyor.

Haber Gazetesi’nin haberine göre; 6 maddelik genelgede ‘Seçim sürecini sabote etmek için görevleri olmadığı halde görevliymiş gibi davranan özde hiyerarşik sözde sivil bazı oluşumlar tarafından, vatandaşlarımıza seçim faaliyetleriyle ilgili manipülatif bilgiler sunulduğu’ açıklandı. Isparta Valiliği tarafından seçimlerle ilgili kurumlara gönderilen 6 maddelik genelge şu şekilde;

“ 1- 1 Kasım 2015 Pazar günü 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, Anayasa ve diğer ilgili kanunlarda belirtilen çerçevede yargı organlarının gözetim ve denetiminde yapılacaktır.

2- Bu konuyla ilgili olarak ilimizde de İl ve İlçe Seçim Kurulları yetki ve denetiminde seçimler yapılacak ve sonlandırılacaktır. Kolluk kuvvetleri seçim kurullarıyla koordineli olarak kanun ve ilgili mevzuatın verdiği yetkiyle güvenliği sağlayacaktır.

3- Seçim sürecini sabote etmek için görevleri olmadığı halde görevliymiş gibi davranan özde hiyerarşik sözde sivil bazı oluşumlar tarafından,
vatandaşlarımıza seçim faaliyetleriyle ilgili manipülatif bilgiler sunulmaktadır.

4- Kayıt dışı yapılanmaların stratejileri doğrultusunda oluşturulan bu grupların seçim öncesi, esnası ve sonrasında (oy sayma, tutanak, gözetim vb.) herhangi bir görev ve yetkileri bulunmamaktadır. Bu görev ve yetki bağımsız yargı mensuplarınca oluşturulmuş İl ve İlçe Seçim Kurulları ile Ülkemiz genelinde Yüksek Seçim Kurulu’na aittir. Ayrıca Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerimizin seçim sürecindeki yasal rolleri seçmen için özellikli güven unsurudur.

5- Amaçları toplumda kaos oluşturma olan kayıt dışı bu kişi ve grupların hukuk dışı faaliyetlerine karşı Güvenlik Görevlilerimiz müteyakkız olacak ve mevzuat çerçevesinde etkin tedbirler alacaktır.

6- Vatandaşlarımızın bu yöndeki algı operasyonlarına karşı duyarlı olmaları, kayıt dışı gruplar tarafından yapılacak olan yönlendirme ve açıklamalara itibar etmemesi önem arz etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.