Seçimden Oyumuzu Artırarak Çıkacağız

Seçimden Oyumuzu Artırarak Çıkacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2015 11:33
Seçimden Oyumuzu Artırarak Çıkacağız

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, erken seçim öncesi iddialı konuştu. Yalçın erken seçimden oylarını artırarak çıkacaklarını belirtti. 'Herkesin MHP'den aday adayı olma hakkı olduğu gibi MHP'nin de istediğini aday gösterme hakkı vardır' dedi

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, erken seçim öncesi Gülses'e konuştu. 1 Kasım seçimleri öncesinde halka 7 Haziran sonrası yaşananları anlatacaklarını belirten Yalçın, önemli bir mücadele dönemine daha girdiklerini iletti.

TERÖR UZANTISI PARTİYLE HÜKÜMET KURDULAR
7 Haziran seçimlerinden sonra millet iradesinin sandığa yansıması şekliyle tek başına bir partinin iktidara gelemediğini anımsatan Yalçın, "Millet koalisyon istiyordu. Siyasi partiler için de en önemli mesele tabi ki güvenlik meselesi. Terörle mücadele etmek yerine müzakere eden AKP'nin bu süreçte kendilerine en yakın parti HDP idi. MHP eğer aynı görüşte iseler HDP ile devam etmesini, veya onlara yakın olan CHP ile koalisyon yapabileceğini bunlar olmazsa Sayın Başbakan'ın ya azınlık hükümetine destek verin ya da erken seçime giderim restine karşılık seçime hazır olduğunu, MHP'nin bu ülke adına hassasiyetleri göz önüne alınırsa taşın altına elini değil vücudunu koymaya hazır olduğunu başından beri beyan etti. Ama başından beri, güvenini kaybeden ve hesap gününün yaklaştığını düşünen birileri Türkiye'de koalisyon kurulması için her türlü engeli ortaya koydu. Gelinen süreçte Anayasal bir zorunluluk olsa da Türk siyasi tarihinde kullanılmayan bir yöntem olarak seçim hükümeti kuruldu. Bugün HDP ile hükümet kurulması bakanlık verilmesi, terörle verilen mücadelede hükümetin içerisinde terör uzantısı partinin vekillerinin olması önemli bir kayıptır. Bunu da başaran AKP'lilerdir" diye konuştu.

BUGÜNLERE SIRTIMIZDAN HANÇERLENE HANÇERLENE GELDİK
Bu seçim hükümetinin kurulmasından rahatsız olduklarını ileten Yalçın, " Milletin bunu görmesi gerekiyor. Görülmesi gereken AKP milletin önünde kavga etse de her şartta ve her ortamda terör uzantısı bu partiyle bir araya gelebiliyor. MHP'de Kurucu Genel Başkanın oğlunun hükümette yer alması MHP'nin kurumsal kimliğini bağlamaz. Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda üyelerin orada görev almaması gerekiyordu. Çünkü terörle işbirliği yapıldı. Bu olmaması gerekiyordu. Bu bizim içinde önemli bir sıkıntı ama MHP sırtından hançerlene hançerlene bugünlere geldi. Ama millete olan sorumluluğunu yerine getirmek için asla vazgeçmedi. Rahmetli Başbuğumuzun biyolojik oğlunun böyle yapması bizi ilgilendirmiyor. Biz manevi evlatları olarak MHP ve Ülkü Ocaklarını sonuna kadar savunacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Genel Başkanımız da bu konuda tavrını ortaya koydu" dedi.

MHP'NİN İSTEDİĞİNİ ADAY GÖSTERMEYE HAKKI VARDIR
Böyle bir ortamda kamu görevlileri için istifa sürecinin dün dolduğunu anımsatan Yalçın, "Biz de aday adaylık sürecini başlatacağız. Adaylar netleştikten sonra doğru bildiklerimizi anlatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Herkesin aday adayı olma hakkı olduğu gibi MHP'nin de istediğini aday gösterme hakkı vardır. 7 Haziran seçimlerinden amansız bir mücadele içine girmiştik. Yine aynı şekilde önemli bir mücadeleyi vermeye hazırız. Seçimlerden korkmuyoruz. MHP erken seçimden güçlenerek çıkacaktır. Almış olduğu oyu artıracaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum