Seçime En Hazır Parti Biziz

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için süreç devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, seçime en hazır parti olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2011 09:40
Seçime En Hazır Parti Biziz

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için süreç devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, seçime en hazır parti olduklarını söyledi.

Gökgöz, “Biliyorsunuz AKP referandum sürecinden sonra 2011 seçimlerine teşkilat olarak kilitlendik. Bizde bütün hazırlıklarımızı son aşamasına getirmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla 2011 Genel Seçimlerine en hazırlıklı parti AKP dolayısıyla biz bu hazırlıklarımızın son safhasın da artık sandık kurumlarımız, müşahitlerimiz, mahalle temsilcilerimiz ve bunun yanı sıra teşkilat birimlerimizde görev yapan tüm arkadaşlarımızın görev ve sorumlulukları bilinci altında tüm teşkilat eğitimleri verilmiş ve 2011 seçimleri için artık düğmeye basılacak Yüksek Seçim Kurulunun belirleyeceği seçim takvimiyle beraber AKP seçimlere en hazır bir parti olarak biz seçimlere hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Zaten bunun da bir provasını 12 Eylül referandumun da gerçekleştirmiştik. İnşallah haziranda yapılacak olan seçimlere de hazır olduğumuzu burada ifade etmek istiyorum” dedi.

KAMUOYU YOKLAMASI
Genel seçimde kimlerin aday olması gerektiği, halkın ne istediğinin belirlenmesi için iller bazında kamuoyu yoklaması yapıldığını da hatırlatan İl Başkanı Gökgöz, değerlendirmeyi sayın Başbakan yapacak dedi.

Gökgöz, “Şimdi Genel Merkezimizin de yapmış olduğu bir kamuoyu araştırmasıydı. Bu kamuoyu araştırması çerçevesinde Genel Merkezimiz mevcut milletvekillerimizin durumu dolayısıyla halkımızın istek ve talepleri, kimleri görmek istersiniz, işte geçmiş seçimlerde kime oy vermiştiniz, şimdi kime oy vereceksiniz, kime oy vermeyi düşünüyorsunuz, gibi sorularla halkımıza bir takım sorular sorulur. Genel Merkezimiz bu konuda Sayın Başbakanımızın ulusal basın da dün akşam ifade ettiği gibi Genel Merkezimiz biliyor zaten konuyu yalnız Isparta’da da kapsamlı bir şekilde kamuoyu araştırmasını Genel Merkezimiz gerçekleştirdi. Bundan sonrada bu kamuoyu araştırmaları devam edecek. Daha sonra teşkilat yoklamaları vesilesiyle adayların tespitine gideceğiz. İnşallah Isparta’mız açısından, ülkemiz açısından, Türk demokrasisi açısından hayırlara vesile olur diliyorum” diye konuştu.

7 BİN KİŞİ GÖREV YAPACAK
AK Parti İl Başkanı Gökgöz, genel seçimde partilerinden yaklaşık 7 bin kişinin görev yapacağını haber verdi.

Gökgöz, “Yüksek Seçim Kurulunun resmi seçim takvimini açıkladıktan sonra aday tespitine geçmeden önce bu takvime göre bir hareketlilik başlar. Dolayısıyla 657’ye tabi devlet memurları kapsamında çalışan insanlarımız görevlerinde milletvekili olma adına istifa edeceği için o hareketlenme o süreç zarfı içerisinde başlar diye düşünüyorum. Isparta genelinde 1133 sandık var. Tabi burada siyasi partilere seçim kurulları tarafından yazı gönderilir. Dolayısıyla siyasi partilerde sandık kurullarında görev yapmak üzere temsilcilerini seçim kuruluna bildirirler 5 kişiden oluşur artı bir de sandık başkanı vardır. 657 devlet memuru olarak bu kişi o görevi ifa eder. 1133 ile yaklaşık 6 bin 7 bin kişi bu resmi sandık kurulu görevlisi olarak görev yaparlar” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.