Seçimin Galibi İlker Çarıkçı

Seçimin Galibi İlker Çarıkçı

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2015 14:00
Seçimin Galibi İlker Çarıkçı

Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlük seçimleri bugün kullanılan oy işleminin ardından tamamlandı.

934 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimin galibi ise Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı oldu.

Yapılan seçimin ardından ilk 6 aday Yüksek Öğretim Kurulu'na teslim edilecek. YÖK ise belirleyeceği 3 adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına gönderecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise SDÜ'nün yeni rektörünü atayacak.

HANGİ ADAY KAÇ OY ALDI TIKLA ÖĞREN

PROF. DR. İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI KİMDİR?
1970 Isparta doğumludur. Isparta Anadolu Lisesinin ikinci dönem (1988) mezunlarındandır. 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirmiş ve aynı yılın Kasım ayında Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1996 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında “Küçük İşletmelerde Stratejik Yönetim” konulu teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında doktora eğitimine başlamış ve 2001 yılında “İş ve Aile Rollerinin Çatışması” isimli teziyle doktor ünvanını almaya hak kazanmıştır. 2003 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne yardımcı doçent olarak atanmıştır. 2005 yılına kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekan yardımcısı ve Stratejik Araştırmalar Merkezi müdürü olarak görev yapmıştır. 2005-2008 yılları arasında Girişimci İşbirliği koordinatörü ve rektör danışmanı olarak çalışmıştır. 2006 yılında doçent ünvanı almıştır. 2008 ve 2009 yıllarında Yüksek Öğretim Kurulunda (YÖK) başkan danışmanı ve Bologna Ulusal Takım üyesi olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne müdür olarak atanmış, 2011 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. 2012 yılının Ocak ayında profesör olmuştur. 2012 Ocak ayında Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesine kurucu dekan olarak atanmış, 15 ay görev yaptıktan sonra kendi isteğiyle istifasını vermiştir. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta, aynı zamanda TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Başkanlığında danışma kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. EURODITE (Regional Trajectories To The Knowledge Economy - AB-FP6 Projesi), ECOLAB (Economy and Labour World - Sokrates Comenius 2.1. Projesi) ve CISMS - II (Collaborative International Study of Managerial Stress-Phase II) isimli uluslararası projelerde proje yürütücüsü ve uzman olarak görev almıştır. Yönetiminde 14 yüksek lisans ve 12 doktora tezi tamamlanmıştır. Birçok uluslararası ve ulusal kongre ve sempozyumda yürütme kurulu ve bilim kurulu üyeliği; İletişim ve Diplomasi, Atatürk Üniversitesi İİBF, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Girişimcilik ve Kalkınma, SDÜ İİBF, SDÜ Sosyal Bilimler gibi dergilerde editör yardımcılığı ve hakemlik gibi görevler yapmıştır. Yönetim Psikolojisi, Örgütsel Davranış, Stratejik Yönetim, Yönetim ve Organizasyon, İletişim ve Çatışma Yönetimi alanlarında lisans ve lisansüstü programlarda dersler ve KOSGEB akredite eğitmeni olarak da İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odaları, Kalkınma Ajansları bünyesinde eğitimler vermektedir. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum