Seçimlerin Olmazsa Olmazı Kadınlardır

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan kadının siyasette önemine değinerek, Ispartalı kadınları siyaset yapmaya çağırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2013 11:10
Seçimlerin Olmazsa Olmazı Kadınlardır

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Kadın Kolları Başkanı Leyla Havva Güzelcan kadının siyasette önemine değinerek; “CHP barış, demokrasi ve kardeşliği isteyen bu anlamda üzerine düşeni her zaman yapan bir partidir. Bizde kadın kolları olarak üzerimize düşeni yapacağız. Seçimlerin olmazsa olmazı kadınlardır. Partimizin kendi içinde belirlermiş olduğu belediye ve il genel meclisindeki %33 kotasında olmak istiyoruz. Ve Ispartalı bütün kadınlarımızdan yerel seçimlerde aktif olmasını, partimizden belediye il meclisi adaylığına başvurmalarını talep ediyoruz. 1935’ten beri siyasetin içinde var olan kadın sayısını artırmak istiyoruz. 2011 seçimlerinde CHP olarak 79 kadın vekilimiz bulunarak giderek kadın siyasetçi sayımız artmıştır fakat biz bu sayının hem yerel hem genel seçimlerde daha da artması için elimizden geleni yapacağız” açıklamalarına bulundu.

ISPARTA KADINI NE İSTİYOR
Güzelcan; “Türkiye’de şuan mevcut siyasi ortamda kadına ihtiyaç artıyor. Kadının ve sevginin örgütlenmesini isteyerek bu anlamada çalışmalar yürüteceğiz. Ağustosun 15’inde tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek kadın odaklı politikaları, Isparta kadını ne istiyor bunları tartışacağız. Şuan Isparta CHP kadın üyelerimiz 345 kişidir. Biz bu sayının daha da artması isteyerek kadınlarımızla ortak çalışmalar yapmak istiyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.