Seçmen Değişim İstiyor

Ajans32’nin ‘Söz Sende’ spotuyla takipçilerine sorduğu“Mevcut milletvekillerinden hangisiniyeniden TBMM’de görmek istersiniz?”sorusuna gelen cevaplar oldukça ilginç oldu. BORA TÜFEKLİ Yazdı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2015 11:27
Seçmen Değişim İstiyor

Ajans32’nin ‘Söz Sende’ spotuyla takipçilerine sorduğu “Mevcut milletvekillerinden hangisini yeniden TBMM’de görmek istersiniz?” sorusuna gelen cevaplar oldukça ilginç oldu.

Habere yapılan yorumların önemli bir bölümü siyasette değişim mesajları veriyor.

Seçmen açısından muhalefetin sınıfta kaldığını söylemek yanılgı olmaz. Zira MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz ve CHP Milletvekili Ali Haydar Öner’in Isparta’ya yeterince zaman ayırmadığı seçmenle bir araya gelmediği eleştirileri dikkat çekiyor.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın en son SDÜ’de yaşanan taşeron işçi krizi ile ilgili çıkışı kendisine bir nebze puan kazandırmış olsa da genel olarak seçmen Korkmaz’ın kentle birebir irtibatının olmamasından yakınıyor.

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner için de durum farklı değil. CHP örgütü ve Öner arasında problemli bir görüntünün seçmene yansıdığı ortada. Vedat Şenol ve yönetimi ile küskün bir görünüm veren Öner, Isparta’da sadece sınırlı bir gazeteci çevresi ile iletişim halinde.

Uzun lafın kısası seçmen CHP’ye de MHP’ye de değişim sinyalini çoktan verdi.

Peki, iktidar partisinde durum ne?

İktidar partisinde de mevcut milletvekillerinin Ankara’da yeterince etkin olmadıkları ve kentin birçok önemli sorunlarının sürüncemede kaldığı yönündeki eleştiriler dikkat çekiyor.

Özellikle Dereboğazı duble yolu konusunda Isparta’nın yeterince baskın olmadığı kanaati seçmende hakim.

Recep Özel’in diğer milletvekillerine nispeten Isparta ile daha sıkı ilişkiler içerisinde olmasının bir avantajı görünse de Özel ile ilgili sıkça yapılan bir eleştiri de bürokrasiye gereğinden fazla müdahil olması olarak özetlenebilir.

Süreyya Sadi Bilgiç’in çeşitli yatırım müjdeleriyle gündeme gelmesinin dışında etkisini yeterince kullanamadığı eleştirisi de dikkat çeken bir diğer tespit.

Daha detaylı tespitleri seçim süreci içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Ancak, bugünden görebildiğimiz kadarıyla hem tericihini iktidardan yana kullana hem de muhalefetten yana kullanan seçmen bir değişim mesajı veriyor.

Öyle görünüyor ki, seçmenin ‘değişim’ mesajını okuyan, ona göre mevzilenen seçime bir adım önde başlayacak.

Ancak, yerel argümanların dışında genel siyasi rüzgarın etkisi de kuşkusuz seçim sonuçlarında belirleyici olacaktır. Bu seçimde tüm seçim hesaplarının sadece AKP, CHP ve MHP üzerinden yapılamayacağı da ortada… Hep birlikte göreceğiz…

HANGİSİNİ YENİDEN TBMM'DE GÖRMEK İSTERSİNİZ?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum