Seçmen İradesine Saygısızlık Olurdu

Ak Parti’nin YSK temsilcisi Recep Özel, Ajans32'ye açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2017 20:32
Seçmen İradesine Saygısızlık Olurdu

YSK’nın referanduma ilişkin tartışma yaratan mühürsüz oy pusulularının geçerli sayılması kararı, Özel’in itirazı üzerine alındı.

Ajans32'nin sorularını yanıtlayan Özel, “evet” gibi “hayır” tercihi yapılmış pek çok mühürsüz oy geldiği duyumu üzerine başvuru yaptığını belirterek itirazının gerekçesini şöyle anlattı: 


“Seçmen sandığa gitmiş, iradesini oy kullanarak sandığa yansıtmış. Biz bunu sırf oradaki Sandık Kurulu Başkanı’nın mühür basmamasından dolayı geçersiz hale getirirsek, seçmenin iradesine saygısızlık olur. Kullanılan oy pusulası sayısı belli. Dışarıdan getirilmeyen, YSK’nın zaten sahtesi yapılması mümkün olmayan fligramlı pusulasını sırf şekil unsuru yerine getirilmemiş olduğu için geçersiz saymaz, milli iradeye saygısızlıktır. Biz burada seçmen iradesini sandığa yansıtmışsa, o iradeyi korumakla mükellefiz. Sonuçta YSK da iradeyi korudu.”

Özel, YSK’nın ilk kez bu yönde bir karar almadığını, 2004, 1994 ve 1990’da da sandık kurulu mührü bulunmayan pusulaların geçerli olacağına ilişkin emsal kararları bulunduğunu belirtti. 

Recep Özel,  “kararın sandıklar açılmaya başladıktan sonra alınması eleştiri konusu” oldu söylemleri üzerine ise “Bu karar, sonuçlar açıklanmadan, hiçbir partiye verilmeden önce alınıp açıklanıp yayımlandı” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum