Seçmen Listeleri Askıda

İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri bugünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2014 17:27
Seçmen Listeleri Askıda

Muhtarlık bölgesi askı listelerine itirazlar ise 9 Temmuz tarihinde son bulacak. Bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulaması ise YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinden gerçekleştirilecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürece başladı. Seçim için ilk oylama 10 Ağustos 2014 Pazar günü, geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamaması durumunda ise ikinci tur oylama 24 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ise bulundukları ülkelerde ilk oylama için 31 Temmuz - 3 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama için 17 - 20 Ağustos 2014 tarihleri arasında sandık başına gidecek. Seçim takvimine göre artık idari yapıda meydana gelen sınır değişiklikleri seçimde dikkate alınmayacak.


LİSTELER 9 TEMMUZ'DA ASKIDAN İNDİRİLECEK
Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü olanların kimlik bilgilerini içeren listeler Cumhuriyet başsavcılıklarından istenerek, SEÇSİS'e girilmeye başlandı. 2 Temmuz Çarşamba günü ise muhtarlık bölgesi askı listeleri, tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri, güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak. Aynı gün Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde il'n edilerek itirazlar başlayacak. YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinden de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanması gerçekleştirilebilecek. Muhtarlık bölgesi askı listeleri ile yurt dışı seçmen kütüğünün Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce DVD olarak hazırlanıp, siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına gönderilmek üzere tutanak karşılığı siyasi partilerin genel merkez yetkililerine elden teslim edilecek. 9 Temmuz Çarşamba ise muhtarlık bölgesi askı listeleri, tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine itirazların son günü olacak ve listeler askıdan indirilecek. İnternet ortamında il'n edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün il'nının sonlandırılacak, bu durumun tutanak altına alınacak. Aynı gün Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne yapılacak itirazları ve YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasının sonu günü olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.