Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi seçmen listeleri dün askıya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2011 08:59
Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi seçmen listeleri dün askıya çıktı. Listeler 31 Mart’a kadar askıda kalacak.

12 Haziran 1993’te ve daha önce doğanlar, listelerde ismi varsa oy kullanabilecek. Üniversite öğrencilerinin de okudukları şehirde oy kullanabilmeleri için 31 Mart’a kadar kayıtlarını bu kentlere almaları gerekecek.

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler askı süresi içinde adres beyan formu doldurarak sandık seçmen listesine yazılabilecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin kesinleşme tarihi olan 8 Nisan 2011 saat 17.00 itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre seçmenlerden ölmüş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanlar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nce silinecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.