Seçmen Sordu Günaydın Yanıtladı

www.basasecim.com aracılığıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a seçmenler tarafından iletilen sorular cevabını buldu. Sorularda sokak köpeklerinden, ağaçların kesimine kadar birçok konu bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 17:06
Seçmen Sordu Günaydın Yanıtladı

Isparta’da kurulan Batı Akdeniz Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün (BASA) kurduğu www.basasecim.com internet sitesi seçmenler için büyük bir hizmet ortaya koyuyor. Adaylara sorulan soruların ikinci bölümünde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'dan yine cevap geçikmedi.

www.basasecim.com tarafından yine AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş ve CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı'ya da seçmenler tarafından yöneltilen sorulara neden cevap vermediği ise merak konusu.

İŞTE YUSUF ZİYA GÜNAYDIN’A
YÖNELTİLEN SORULAR VE CEVAPLARI

SORU 1- Sayın Başkanım öncelikle Rabbim işlerinizde kolaylıklar versin. Başkanım bildiğiniz gibi Isparta’da yağmur yağdığı zaman bazı mahallelerde yağmur sularının gidebileceği yer yok ve sokaklar baya bir su dolu oluyor.Bu konuda her hangi bir projeniz var mı?

CEVAP 1- İlimizde Isparta belediyesinin başlatmış olduğu Yağmuru suyu ve alt yapı çalışmalarının % 70 lik kısmı tamamlanmış durumdadır. Geri kısmını ise önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlayarak şehrimizi altyapısı tamamlanmış ve dayanıklı asfaltları serilmiş bir il olacak şekilde çalışmalarımız devam ediyor.

SORU 2- Isparta nın gençleri neden kahve köselerinde internet kafelerde diye cok merak ediyorum belediye olarak siz bu gençlere ne yaptınız spor sanat sanayi dalında 5 yıllık başkanlığınız döneminizde ne gibi yerler açtınız her yer alışveriş merkezi uyuşturucu kullanma yaşı 15′e sigara kullanma yaşı 10′a indi yazık bu toprakların çocuklarına sahipsiz anneye babaya itaatsiz gençler çoğalıyor lütfen bu konun üzerine eğilin sizin altyapınızdan da inşaatlardan da önemli bir konu.

CEVAP 2- Bu konu toplumun sosyal problemlerinde biri bu konu ile ilgili gençlerimiz için neler yaptığımıza gelince Oğuzata Eğitim Derneği'nde 1929 öğrencilerimize ücretsiz dersane eğitimi verdik. Kültür sanat dalında ise tiyatro konferans ve eğitime yönelik 5 yıldır sürekli seminerlerimiz olmuştur. Bu türlü eğitimlerimiz devam edecektir. Gençlerimize yönelik eğitim ve sportif faaliyetlerimize yeni dönemde de durmaksızın devam edeceğiz.

SORU 3- Sayın başkanım ıspartaya geleli 1,5 yıl oldu ilk geldiğimden bugüne kadar yapılan hizmetlerden memnunum fakat twitterdan neden cevap vermiyorsunuz veya biz size nasıl ulaşacağız dilek ve şikayetlerimiz için? Başkanım bahçelievler mah. alfemo mobilya yanında fırında tadilat vardı köşede bir ağaç vardı kesildi bilginiz var mı? Doğaya yapılan bu katliamlara çok ağaç diktik diyeceksiniz ben bunu kabul etmiyorum kesilmesine kim göz yumuyor?

CEVAP 3- Bu duyarlı davranışınızdan dolayı ben size teşekkür ediyorum. Bu konu ise fırın yanında ki ağaç şahsın kendisine ait olduğu için bize ağacı kesmemiz konusunda talepleri oldu biz ağacı kesemeyeceğimizi kendisine bildirdik şahıs ise Tarım İl Müdürlüğü'nden izin alarak ağacı kesti. Bu kesilen ağaç bina sahibine aitti.

SORU 4- Sayın başkan Gülkent Anadolu Lisesi'nin karşısında oturuyorum. Şehir ve özellikle oturduğum bölge başıboş köpek kaynıyor bunların küpeli olması bir anlam ifade etmiyor. Önceki başvuruma cevap olarak belediye düzenli olarak gerekli işlemleri yapıyor denilerek cevap verilmişti. Öğrenci olarak akşamdan sonra dışarı çıkıp gezdiğimiz zamanlar oluyor fakat dışarı çıkarken birkaç defa düşünüyoruz çünkü birarada gezen 15 köpekle karşılaşmak hoş olmuyor. Artık bir şeyler yapın yeter!

CEVAP 4- Hayvan Hakları Derneği biz belediyelerin bu başıboş hayvanların yakalanması zor olduğu için bizim ekiplerimiz gördükleri zaman hemen bölgeden uzaklaşıyorlar. Isparta belediyesi olarak orman bölge müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde belediyemize yer tahsisi yapıldı bizde en kısa zamanda buraya hayvan barınağı yaparak sorunu tamamen halletmiş olacağız. Yapılacak olan hayvan barınağı sanki hayvanat bahçesi gibi olacak değerli hemşehrilerimde rahatlıkla buralarda gezerek piknik bile yapabilacek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum