Seferber Oldular Ama…

Sütçüler’in Kesme kasabasında üçüz bebek bekleyen 38 yaşındaki anne adayı için sağlık ordusu seferber oldu.

Yayınlanma:
Seferber Oldular Ama…

Sütçüler’den, Eğirdir’den ve Isparta’dan eş zamanlı hareket eden ambulanslar anne adayının başarılı bir doğum yapmasına olanak sağladı. Ancak, bebeklerden bir tanesi bu tempoya dayanamadı.

Sütçüler’in Kesme Kasabası’nda filmleri aratmayacak bir doğum serüveni yaşandı. Üçüz bebek bekleyen anne adayının sancıları artınca 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Haberi alan sağlık ordusu deyim yerindeyse seferber oldu.

Eş zamanlı olarak Sütçüler, Eğirdir ve Isparta’dan hareket eden toplam 4 ambulans ve transport kuvöz ile Isparta Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesine ulaştırıldı. Başarılı bir operasyonla 3 çocuğunu dünyaya getiren annenin sağlık durumu oldukça iyi.

Ancak, prematüre doğan bebeklerden bir tanesi yaşadığı yoğun tempoya dayanamayarak vefat etti. 3 erkek çocuk sahibi olan ailenin yeni doğan 3 kız bebeğinden iki tanesinin yaşam mücadelesi devam ediyor.
Bebeklerin erken doğum nedeniyle akciğerlerinin gelişmediği ve solunum cihazına bağlı yaşadıkları öğrenildi.

Isparta İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Sütçüler ilçesi Kesme kasabasında Aile hekim kontrolü ile bilinen üçüz bebeği olacağı saptanan anne adayımız 14.11.2012 tarih 12.24 saatinde 112 çağrı merkezini aramışlardır. Bu sevinçli bir haberi alan Sağlık Ordumuzun neferleri eş zamanlı olarak Sütçüler 112 - Eğirdir 112 acil ambulansları ve Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Op.Dr. Hüseyin Özyurt Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Aslıhan Koç beraberinde iki ebe, iki anestezi teknisyeni, iki ambulans ve transport kuvöz ile birlikte ile harekete geçmişlerdir.

İlk çağrı sonrasında 112 ambulansımız Sütçüler ilçesi Kesme kasabasına ulaşarak 24 haftalık üçüz gebeliği olan anne adayının doğum sancılarının başlaması ve doğumun yakın olması sebebiyle hastaneye sevki başlamıştır. Kesme kasabasındaki 112 ambulans ile merkeze doğru yola çıkarken yolda karşılamak üzere Eş zamanlı olarak harekete geçen Eğirdir ilçesinde de bir 112 ambulans ebelerimizle birlikte yola çıkarak anne adayını yolda karşılamışlardır. Aynı anda Isparta Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Op.Dr. Hüseyin Özyurt, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Aslıhan Koç beraberinde iki ebe, iki anestezi teknisyeni, iki ambulans ve transport kuvöz ile birlikte Eğirdir ilçesine doğru hareket etmişlerdir. Eğirdir ilçesinde yapılan muayene sonrası anne adayımızın Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesine kadar gelebileceği kararı Op. Dr. Hüseyin Özyurt tarafından verilmiştir. Anne adayımız Kadın Doğum Çocuk hastalıkları Hastanesine getirilerek üçüz bebekler dünyaya getirtilmiştir” dedi.

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehmet Topal ise “olağan üstü bir gayretle annenin sağlıklı bir şekilde doğum yapması sağlandı. Ancak erken doğumlarda sıklıkla görülen bazı rahatsızlıklar bu doğumda da karşımıza çıktı. Bebeklerden bir tanesini ne yazık ki yaşatamadık. Diğer iki bebek ise yoğun bakımda tedavi altında” diye bilgi verdi.

Keşke köyümüzde doktor olsaydı

Sütçüler’in Kesme Kasabasında Belediye temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Ünal, eşinin olağan üstü çabalarla doğum için Isparta’ya getirildiğini kaydederken “Keşke Kesme’de de bir doktorumuz olsaydı” demekten kendini alamadı.

Mehmet Ünal…Sütçüler’in Kesme Kasabası’nda belediye temizlik işçisi… 38 yaşındaki eşi Menekşe ona 3 çocuk daha vermenin heyecanını 6 aydır yaşıyordu. Ta ki, sancıları artıp, olağanüstü çabalarla Isparta’ya doğum için yetiştirilene kadar… 4 ambulans ve kocaman bir sağlık ordusunun seferber olduğu doğum serüveni, annenin sağlıklı bir şekilde 3 bebeğini dünyaya getirmesi ile mutlu bir sona ulaşmıştı.
Ama prematüre doğan bebeklerden bir tanesi hayata tutunma mücadelesini kaybetti.

Diğer iki bebeğin yoğun bakımdaki tedavileri sürerken Ajans32 muhabiri anne ve babayı Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde ziyaret etti.
Baba Mehmet Ünal ve Anne Menekşe Ünal, öncelikle Isparta İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine yoğun çabalarından dolayı teşekkür etti.
Kesme’den Isparta’ya uzanan bu doğum serüvenini muhabirimize anlatan aile, Kesme’de ambulans olduğunu ancak doktor olmadığını kaydederek “Keşke kasabamızda da bir doktorumuz olsaydı. Belki de o zaman çocuklarımızın ellerinden tutup gezebilirdik. Ama her şey cenabı Allah’ın taktiri” dedi.

Mehmet ve Menekşe Ünal çifti “3 erkek çocuğumuz var. Allah onlara uzun ömür versin. Yeni doğan bebeklerimiz kız. Eğer Allah izin verirde şu anda yaşam mücadelesi veren 2 bebeğimiz yaşarlarsa bu bizim için büyük bir hediye ve mucize olacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum