Seferberlik Halinde Önce Onları Çağırsınlar!

Ücreti 18 bin TL olarak belirlenen bedelli askerlik başvuruları 1 Ocak 2015′ten itibaren başlayacak. Ancak bu uygulamaya şehit yakınları ve gaziler büyük tepki gösteriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2014 11:05
Seferberlik Halinde Önce Onları Çağırsınlar!

Vatanını, milletini seven insanların askerliğini büyük bir onurla yaptığını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, "Seferberlik, olağanüstü hal gibi durumlarda askerliğini yapanları değil, paralı askerlik yapanları çağırsınlar." diyerek tepkisini dile getirdi.

Geçtiğimiz dönemlerde yine bedelli askerlik uygulanmış, 30 bin TL ücret belirlenmişti. İlk olarak O dönemde uygulanan bedelli askerliğe değinen İrez, "Şehit ve gazi ailelerimizin bedelli askerlik konusundaki görüşleri belli. Şöyle ki; buraya günlük 15 kadar şehit yakını ve gazimiz geliyor. Hepsinin görüşü de bizim evlatlarımız şehit oldu, sefasını şimdi 18 bin lira ödeyip yapmayanlar mı sürecek? Daha önce de biliyorsunuz bedelli askerliğin ücreti 30 bir liraydı. O dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmuş, bu paralarla da bakanlığın bütçesi oluşturulmuştu. Hatta o zamanın Başbakanı, şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan toplanan paranın bir kısmıyla şehit yakınları ve gaziler için bir takım haklar tanınacaktı. Tabi ki bu açıklamaların üstüne su döktüler. Bunların yapılıp yapılmadığını bilemiyoruz." dedi.

ASKERİYEYİ ERİTME OPERASYONU
Yeni kanuna ailelerin karşı olduğunu söyleyen İrez, "Şimdiki kanuna bizim ailelerimiz elbette karşılar. Bu ücretle bedelli askerlikten 700 bin kişinin yararlanacağını söylediler. Bizim ailelerimiz bu tür yaklaşımların üç-beş sanatçının isteğiyle çıkarıldığını düşünüyorlar. Böyle demek ki ülkemiz öyle bir değişmiş ki; en son çıkan yasadan bu kadar kişi yararlanıyor. Bundan askerliğin soğutulmuş olduğunu ve askerin geri çekildiğini, askeriyeyi eritme operasyonu olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

ÇARKÇI AHMET Mİ?
Özellikle ulusal basının bu konu üzerinde çok durduğunu söyleyen İrez, "Özellikle ulusal basın bu konuyu çok kaşıdı. 46 gün önce Başbakan Davutoğlu, fakirin çocuğu askerlik yaparken, zenginin çocuğunun yapmaması diye bir şey olmaz dedikten 46 gün sonra ne değişti de, bu kanun çıkarıldı? Bir zamanlar Çarkçı Kemal vardı, şimdi de Çarkçı Ahmet mi var? dedirtiyor." ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK ONLARIN OLSUN
18 bin lira karşılığında askerliğini yapmayanlar için bir talepte bulunan İrez, herhangi bir seferberlikte de ilk önce bu insanların çağrılmasını istedi. İrez, "Madem ki bu insanlar 18 bin lira karşılığında askerliğini yapmış sayılacak, büyük bir seferberlikte de ilk önce bu kişiler çağırılsın. Seferberlik, olağanüstü hal gibi durumlarda askerliğini yapanları değil, paralı askerlik yapanları çağırsınlar. Vatanını, milletini seven insan zaten askerliğini yapıyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

RUHSUZLAR...
Bedelli askerliğe ilk önce futbolcuların başvuracağını belirten İrez, "Milli takımda görev yapan futbolcular. Bu bedelliye ilk bu insanların başvuracağını düşünüyorum. Sen bedelini verip, askerliğini yapmıyorsan, bence bunların milli takımda da yeri yok, olmamalı da. Zaten baktığımız zaman milli takım ruhsuz insanlardan oluştuğu için milli takım bu kadar kötü durumda. Adamların vatan sevdası yok zaten." şeklinde konuştu.

10 BİN LİRAYI ÖDEYEMEDİLER
Bu yıl mart ayında protez yaptırdığını ancak ücretinin SGK tarafından 8 aydır ödenmediğini söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, "9 bin 800 liraya protez yaptırdım. Bu yıl mart ayında yaptırdım ama Antalya Sosyal Güvenlik İl Kurumu çeşitli bahanelerle ücreti ödemiyor. Ben bunu tabi ki cebimden yaptırmadım ama firma her gün beni arıyor. Ben de onlara elimden bir şey gelmediğini, herkesle görüştüğümü anlatıyorum. Ama tüm bunlara rağmen hala ücreti ödemediler. Sürekli bir oyalama çabasındalar." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.