Şehide Son Görev

Şehide Son Görev

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2018 16:18
Şehide Son Görev

TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan 25 yaşındaki Ispartalı Uzman Çavuş Ali Yılmaz, düzenlenen törenle binlerce Ispartalı tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatında, teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan 25 yaşındaki uzman çavuş Ali Yılmaz, dün 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TBMM Plan ve Bütçe komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, siyasi parti temsilcileri, sendika, dernek ve meslek odası temsilcilerinin yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı törende dualar edildi, teröre lanet okundu. Şehit Uzman Çavuşun cenaze namazını dedesi kıldırdı.

Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “Yavrumuzun mekanı cennet olsun inşallah. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bizim bu gayemizi anlamayanlar var. Bayrak için, millet için, vatan için can feda eden bir millet var sizin karşınızda. Bu millet hiç aman demedi, asla esir olmadı, asla diz çökmedi. Yüreğimiz yanıyor ama işte bu millet dimdik ayakta. Şehidimizin babası dim dik ayakta, şehidimizin dedesi namazını kıldırdı” diye konuştu.

Bakan Zeybekçi’nin konuşmasının ardından şehit uzman çavuş Ali Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerin omzunda top arabasına taşındı. Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz, Isparta Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.











HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.