Şehidimizin ismi ilelebet yaşayacak

Belediye Meclisi, geçtiğimiz hafta Afrin’de şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın isminin Batıkent Mahallesindeki 261. Caddeye verilmesini kararlaştırdı. Komisyon Başkanı Göker; “Şehidimizin ismi sonsuza dek mahallesindeki caddede yaşayacaktır

Yayınlanma:
Şehidimizin ismi  ilelebet yaşayacak

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı son toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Bu doğrultuda; İsim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da karara bağlandı.

TABELASI DİKİLDİ, KARARI ARKASINDAN GELDİ

Bilindiği gibi; geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın ailesini aynı gün ziyaret ederek taziyelerini ileten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, o ziyarette hemen ekiplere talimat vererek tabela yaptırmış ve söz konusu tabela o gece Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın evinin bulunduğu Batıkent Mahallesi’ndeki 261. Caddeye verilmişti. Söz konusu uygulamanın kararı ise dünkü toplantıda Meclisten geçti.

ŞEHİT ALİ YILMAZ’IN İSMİ CADDEDE YAŞAYACAK

Bu konuda İsim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Oğuzhan Göker tarafından okundu. Söz konusu raporda; “Ülkemizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kahraman askerlerinden Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz, ülkemizin sınır güvenliği için düzenlenen ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda 3 Şubat 2018 tarihinde hani terör örgütleri mensuplarınca vurulmuş ve şehitlik mertebesine yükselerek hakka yürümüştür.

“ONUN KAHRAMANLIĞI GELECEK NESİLLERE ANLATILACAK”

Şehidimizin isminin yaşatılabilmesi ve gelecek nesillere de yaptığı kahramanlığın aksettirilebilmesi için, şehidimizin ailesinin de ikamet ettiği Batıkent Mahallesinde bulunan 261. Caddeye verilmesi teklifi. Komisyonumuzca yapılan incelemeler sonucunda, devletimizin hain terör örgütlerinin bataklığını kurutmak için başlatmış olduğu Zeytin dalı harekatı esnasında Isparta’nın yiğit evlatlarından Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz şehit olmuştur. On binlerin katılımıyla Allah’ın izniyle Cennet’e uğurladığımız şehidimizin ailesinin yaşadığı Batıkent Mahallesindeki 261. Caddeye ‘Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz Caddesi’ ismi verilerek şehidimizin isminin ilelebet yaşatılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.   

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, söz konusu gündem maddesi üzerinde yapılan konuşmaların ardından maddeyi meclis üyelerinin onayına sundu ve madde oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.