Şehidin Ailesi İçin Yardım Kampanyası

Hakkarideki terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Er Süleyman Kalkanın ailesi için memleketi Yalvaçta yardım kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2011 23:24
Şehidin Ailesi İçin Yardım Kampanyası

Hakkari'deki terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın ailesi için memleketi Yalvaç’ta yardım kampanyası başlatıldı. Kaymakam Ahmet Altıntaş, “Bizlere düşen görev, bu zor süreçte ailemize sahip çıkmaktır" dedi.

Yalvaç'taki sivil toplum kuruluşları, şehit düşen Mehmetçikler için mevlit okutup, 4 camide helva dağıtırken, şehit er Süleyman Kalkan’ın ailesi için yardım kampanyası başlatıldı. Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, , anne Şerif Kalkan'ın eşini 7 yıl önce kaybettiğini söyledi. Altıntaş, anne Kalkan'ın bir yandan oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, bir yandan da geçim sıkıntısı yaşamaması gerektiğini vurgulayarak, "O, diğer şehitlerimizin anaları gibi en değerli varlığını şehit verdi. Bizlere düşen görev, bu zor süreçte ailemize sahip çıkmaktır" dedi.

İlçedeki kuruluş temsilcilerinin daha önce aldıkları karara göre şehidin ailesine yardım için Halk Bankası ve Garanti Bankası Yalvaç şubelerinde birer hesap açıldı. Kasım ayı sonuna kadar devam edeceği bildirilen kampanya sonunda toplanacak olan yardımlar şehidin annesi adına açılacak bir başka hesaba yatırılacak. Kampanya için açılan hesap numaraları şöyle:

- T. Halk Bankası Yalvaç Şubesi: 07000024No.lu hesap
(IBAN: TR58 0001 2009 5460 0007 0000 24)

-Garanti Bankası Yalvaç Şubesi: 1103/6299731 No.lu hesap
(IBAN: TR21 0006 2001 1030 0006 2997 31)


ŞEHİDİN ADI YAŞAYACAK
Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram da yaptığı açıklamada, şehidin cenazesine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, Süleyman Kalkan'ın defnedildiği mezarlığın karşısındaki tepenin ağaçlandırılması için talimat verdiğini söyledi.

Eroğlu'nun, bu tepeye Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın isminin verilmesini istediğini vurgulayan Bayram, "Bakan Eroğlu'nun bu davranışı son derece anlamlı. Sayın bakan o kadar güzel bir şey düşündü ki duygulanmamak mümkün değil. Bakan bey, 24 fidanımızı toprağa verdiğimiz bu acı günde onları yaşatacak yeni fidanlar dikilmesi talimatı ile en güzel davranışı sergiledi. Kendisine bu anlamlı davranışından ötürü teşekkür ediyoruz. Yalvaç'ın kahraman

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.