Şehidin Babası: ''Çaresi Neyse, Artık O Yapılsın''

Mardin'in Ömerli İlçesi'ne bağlı İkipınar Köyü'nde PKK'lı teröristlerin pususunda şehit olan 3 askerden, 22 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün şehit düştüğü haberi, Gaziantep'teki ailesini yasa boğdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2011 14:24
Şehidin Babası: ''Çaresi Neyse, Artık O Yapılsın''

Mardin'in Ömerli İlçesi'ne bağlı İkipınar Köyü'nde PKK'lı teröristlerin pususunda şehit olan 3 askerden, 22 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün şehit düştüğü haberi,Gaziantep'teki ailesini yasa boğdu. Şehidin babası, 50 yaşındaki Muzaffer Öztürk, artık terörün bitmesini isterken, "Çaresi neyse o yapılsın" dedi.

Ömerli'de şehit düşen Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ile birlikte şehit düşen 4 yıllık Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün Oğuzeli İlçesi'ne bağlı Aşağıyeniyapan Köyü'nde oturan ailesine acı haber sabah erken saatlerde askeri yetkililer tarafından iletildi.

Sağlık ekibiyle köye gelen yetkililer, 5 çocuk babası Muzaffet Öztürk ve annesi 50 yaşındaki Belkıs Öztürk'e, Ali Öztürk'ün şehadete ulaştığını söyleyip, teselli etmeye çalıştı. Baba Muzaffer ve anne Belkıs Öztürk, evlat acısıyla gözyaşı döktü.

Metin olmaya çalışan ancak, zaman zaman hıçkırıklara boğulan baba Muzaffer Öztürk, "Vatan sağ olsun. Ama artık devlet bu işe bir çözüm bulsun. Her gün bir ailenin ocağı sönüyor. Çaresi neyse, artık o yapılsın" dedi. Oğlu Ali Öztürk ile 2 gün önce telefonla görüştüğünü anlatan baba Öztürk, şöyle dedi:

"Ömerli'de 4 yıldır görev yapıyordu. İlk görev yeriydi. Tayini Balıkesir'e çıkmıştı. Biz de sevinmiştik. Telefonla görüştüğümüzde birbirimize hal hatır sorduk. Balıkesir'e gitmeden önce Gaziantep'e geleceğini belirtirken, 'Beni merak etmeyin, çok iyiyim' dedi. Biz de yolunu gözlüyorduk. Ancak şehit haberi geldi" diyerek gözyaşı döktü.

Aşağıyeniyapan Köyü sakinleri, şehidin evine akın etti. Köylüler, şehidin babasının evine Türk Bayrakları asarak, terörü lanetledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.