Şehir, Öğrenci Harçlığına Mahkum Edilmiş

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Isparta ekonomisinin önünü açacak projeler geliştirilmesi gerektiğini belirterek; “Şehrin ekonomisi öğrencinin cebindeki harçlığa bağlı hale getirilmiş” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2014 16:30
Şehir, Öğrenci Harçlığına Mahkum Edilmiş

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, dün Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen Isparta İnşaatçılar, Marangozcular ve Mobilyacılar Odası’nın olağan genel kurul toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

ÇAKAN; “BELEDİYE’NİN GÖREVİ
ŞEHİRDEKİ HAYATI KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Süleyman Çakan kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Önümüzdeki yerel seçimlerde bu işi bilen birisi olarak karşınızdayım. İmkan ortaya koymak ve bunları kullanmanın yolu seçeceğiniz insanlara göre değişir. Bu imkanları sizlere hizmet olarak sunanları seçmeniz sizin için son derece yerinde bir karar olacaktır. Şehirdeki ekonomik hayat tamamen öğrencinin cep harçlığına bağlanmış durumdadır. İşte hayatı bu durumdan kurtarmak için asıl çalışması gereken şehrin belediye başkanıdır. Burada önemli olan belediye başkanının birleştirici, kucaklayıcı bir kişiliğe sahip olmalıdır. Bir Belediye başkanı Mimarlar Odasıyla, Sivil Toplum Örgütleriyle diyalog içinde olması lazım. Şehirdeki Kent Konseyini faal hale getirmesi lazım.

“PAZARLAMA DARLIĞI AŞILMALIDIR”
Burada yapılan konuşmalardan da anlaşıldığı gibi imalat olmasına rağmen Pazar darlığının yaşandığıdır. Bu darlığı aşmak için çeşitli alternatifler ortaya konmalıdır. Çünkü, şehir öğrencilerin cebindeki harçlığa göz dikmiş olarak görülüyor. Eğer belediye başkanı olarak şehrin ekonomisini canlandıramamışsanız o zaman bu şehre pek bir şey kazandıramamışsınız demektir.

“ESNAFIN ÖNÜNÜ AÇACAK PROJELER GELİŞTİRİLMELİ”
Mobilyacı arkadaşlar burada çıkıp konuştular. Meslekteki zorlukları anlattılar. Yaptıklarını satamadıklarını söylediler. Oysa, bakıyorsunuz AVM’ler her türlü konforu sunar gele gelmiş. Mobilyasından beyaz eşyasına kadar yok yok. İşte mobilyacı esnafımızın da böyle olması ve AVM’lerle rekabet edebilmesi için mutlaka Belediye’nin de gerekli girişimleri yapması ve esnafın önünü açması gerekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.