Şehir Hastanesi’nde İşler Yoluna Girdi

Gazeteci Nasuh Özkan Yazdı:Şehir Hastanesi’nde İşler Yoluna Girdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2018 10:41
Şehir  Hastanesi’nde İşler Yoluna Girdi

Geçtiğimiz  yıl   Mart ayında hizmete girerek hasta kabulüne başlayan ve bugünlerde birinci  hizmet yılını doldurmaya hazırlanan 5 yıldızlı otel konforundaki Isparta Şehir Hastanesi’nde ilk aylarda yaşanan bazı sıkıntılar özellikle Aralık ayında yapılan başhekim değişikliği ile  şu günlerde büyük ölçüde giderilmiş durumda. Isparta Şehir Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzman Dr. Ruşen  Keskin ve ekibinin başarılı  ve gayretli çalışmaları ile  hastanede özellikle acil serviste yaşanan sıkıntılar büyük ölçüde giderilmiş oldu.

Kendisiyle hastanede yaşanan gelişmelere ilişkin sohbet etme imkanı bulduğum Şehir Hastanesi’nin değerli Başhekimi Dr.Ruşen Keskin, hastanede yaşanan bazı sorunların giderilmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını ve bu sayede özellikle hastanenin acil servisinde akşam saatlerinde yaşanan sıkıntı ve yığılmaların gerek doktor takviyesi gerekse diğer tedbirlerle büyük ölçüde giderildiğini kaydetti. Kendisinden önce acil servise gelen hastaların uzun süre beklemekten şikayetçi olduklarını ve bunda da haklı olduklarını kaydeden Keskin, şimdi bu sorunu büyük ölçüde giderdiklerini, acile başvuran hastalara uzun süre beklemeden hemen müdahale edildiğini ve sonrasında da aciliyet durumuna göre gerekli tıbbi tetkik ve tedavilerine başlandığını söyledi. 

Gerçekten de Başhekim Dr. Keskin’in söylediklerine katılmamak mümkün değil. Şehir Hastanesi acil servisinde aylarca yaşanan o karmaşaya artık şu günlerde rastlamak pek mümkün değil.  Bu durumdan hem hasta ve hasta yakınları hem de personel oldukça memnun. 

Acil servise gelen hasta sayısının hafta içi günlük ortalama 800-900, hafta sonları ise 1100-1200 arasında değiştiğini belirten Başhekim Keskin, Sağlık Bakanlığının geçtiğimiz günlerde uygulamaya koyduğu gece poliklinik hizmetlerinin Isparta Şehir Hastanesi’ni kapsamadığını dile getirerek, “Gece poliklinik hizmeti uygulaması genelde acil yoğunluğu günlük 3-5 bin arasında olan hastanelerde uygulanmaktadır. Bizim hastanemizde henüz böyle bir uygulamaya geçilmemiştir. Çünkü bizim Hastanemizin acil servisinde artık öyle aşırı yığılmalar yaşanmamaktadır” dedi.     

Poliklinik hizmetlerinin yanı sıra yataklı servislerde de hizmetin dört dörtlük olduğu Isparta Şehir Hastanesi’ndeki yeniliklerden de bahseden Keskin, Suda doğum hizmetinin Isparta Şehir hastanesinde de başladığını ifade etti. Stresle baş etme ve uyku bozuklukları polikliniği, spor hekimliği polikliniği, diyabet eğitim polikliniği, gebe okulu, günü birlik tedavi ünitesi gibi çeşitli üniteleri de hizmete açtıklarını ifade eden Keskin, Şehir Hastanesi’ndeki yeniliklerin artarak devam edeceği mesajını da verdi. Ben kendisine ve başarılı ekibine kısa sürede Şehir Hastanesi’ne kazandırılan hizmetler için teşekkür ederken,  Isparta Şehir Hastanesi’nin özelliklerini de siz değerli okuyucularıma tekrar hatırlatmak istiyorum.

Türkiye’nin ilk deprem 

izolatörlü şehir hastanesi

Isparta’da geçtiğimiz yıl Mart ayında kapılarını açan dev tesis yine Türkiye’nin ilk deprem izolatörlü şehir hastanesi olarak öne çıkıyor. Uygulanan bu sistem sayesinde; olası bir deprem anında, sarsıntının etkisi azaltılarak hastanedeki çalışmaların aksamadan devam etmesi sağlanıyor. Akıllı bina konsepti ile inşa edilen Isparta Şehir Hastanesi, trijenerasyon ve güneş panelleri sayesinde kullandığı elektriğin yüzde 35’ini kendisi üretecek altyapıya sahip. Kampüste 297 araçlık açık, 1.607 araçlık kapalı otoparkın yanı sıra helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi bulunuyor. Isparta Şehir Hastanesi’nde öne çıkan bir başka özellik de ‘anne oteli’ uygulaması. Yenidoğan ve yoğun bakımda bebeği tedavi gören annelerin ve özellikle şehir dışından gelen hastaların konaklaması için özel bir alan oluşturulmuş durumda. Ayrıca, 4 bloktan oluşan kampüste, ihtiyacı olan her hastaya tüm tetkikleri ve tedavi süresi bitene kadar yönlendirme ve refakat için özel elemanlar yardım edecek. 

İşte Isparta Şehir 

Hastanesi’nin Özellikleri:

• Toplam 221.353 metrekarede 4 blokta, 20 ameliyathane, 131 yoğun bakım ünitesi, 167 poliklinik.

• 909’u yeni, toplam 1.528 kişilik istihdam.

• Her biri 24 metrekare 324 tek, her biri 30,3 metrekare 150 çift kişilik oda.

• Toplam yatak kapasitesi 800.

• Tüm odalarda WC ve duş, elbise dolabı, buzdolabı, TV, çalışma masası, yatak başı okuma ışığı, özel doktor lavabosu, gözleri yormayan bağımsız led aydınlatma, açılabilir yatak olan refakatçi koltuğu.

• 297 araçlık açık, 1.607 araçlık kapalı otopark, helikopter pisti.

• Toplam 672 kişilik 3 yemekhane, 280 kişilik 4 kafe, 160 kişi kapasiteli konferans salonu ve 4 mescit.

• Çalışanlara özel 1.000 metrekare kreş ve 150 metrekarelik spor merkezini kapsayan ek bina.

• MR, tomografi, gama kamera, kardiyak ve periferik anjiyografi, excimer lazer gibi son teknoloji ürünler.

• Türkiye’ye tedavi için gelen yabancılara hizmet verecek İngilizce ve Arapça bilen elemanlar. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.