Şehir Hastanesi’ne 76 Afetzede Müracaat Etti 70’i Taburcu Edildi

Isparta Şehir Hastanesi’ne 76 afetzede müracaat etti, 70’i taburcu edildi.

Yayınlanma:
Şehir Hastanesi’ne 76 Afetzede Müracaat Etti 70’i Taburcu Edildi

Deprem bölgesinden Isparta’ya gelen 76 afetzede Şehir Hastanesine müracaat etti. Tedavi edilen 76 hastadan 70’i taburcu edilirken, 6’sı gözlem amaçlı hastanede bulunuyor. Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Zafer Dirik, bölgeden gelecek yaralı afetzedeler için tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Kahramanmaraş’taki depremler sonrası bölgeden çok sayıda afetzedenin tahliyesi yapılıyor.

Kimileri devletin kimileri ise kendi imkanları ile Türkiye’nin dört bir yanına dağılıyor. Bölgeden Isparta’ya gelenler ise ilk olarak Isparta Şehir Hastanesinde tedavi ediliyor.

Bu doğrultuda afet bölgesinden Isparta’ya gelen 76 vatandaş Şehir Hastanesine müracaat etti.

76 afetzeden 70’inin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini ve 6’sının gözlem amaçlı hastanede bulunduğunu söyleyen Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Zafer Dirik, “Şehir Hastanesi olarak deprem bölgesinden 76 vatandaşımız müracat etti. Bunların büyük bir çoğu ayakta tedavisi yapılıp taburcu edildi, 5 hastamız gözlem amaçlı yatırıldı çok ciddi bir şey yok. Tedavileri şu anda devam etmekte. Şehir hastanesi olarak Perşembe ve Cuma günleri yapılması gereken ameliyatları erteledik, sadece acil ameliyatları yapıyoruz. Servislerimizde biraz yatak kapasitelerimizi çoğaltabilmek adına bazı hastalarımızı taburcu ettik, deprem bölgesinden gelen afedzedelere imkan sağlayıp, hemen müdahale edebilmek adına. ” ifadelerini kullandı.

Başhekim Dirik, deprem bölgesinden gelebilecek hastalara karşı hastanede tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.