Şehir Hastanesine İnme Merkezi

Şehir Hastanesine İnme Merkezi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2017 17:01
Şehir Hastanesine İnme Merkezi

ISPARTA Şehir Hastanesi Başhekimi Kalp-Damar Cerrahı Op.Dr.Kadir Gökhan Saçkan, felç geçiren hastaların tedavisine yönelik inme merkezi kuracaklarını söyledi.

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, yakın zaman içerisinde felç hastalarının tedavisi için inme merkezi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Felç geçiren hastalarda 6- 8 saatlik zamanın çok kritik olduğunu belirten Saçkan, "İnme merkezi kurmak istiyoruz. Felç gelişiyor, kolu tutuluyor mesela. O an 6, 8 saatlik kritik bir saat var. O da bazı hastalar için geçerli. Denizli'de bu merkezi kurduk. Şimdi de burada karacağız" dedi.

Şehir Hastanesi'nin açık kalp ameliyatı yapabilecek yeterlilikte olduğunun da altını çizen Opr. Dr. Saçkan, hedefe sağlam adımlarla gitmeyi tercih ettiklerini söyledi. Saçkan, şöyle konuştu:

"Zaman içerisinde yeni bir şeyler yapmak gerekiyor. Yeni bir vizyon koymamız gerekiyor. Burası Şehir Hastanesi. Burada Türkiye'de ilkleri yapmamız lazım. 'Isparta Şehir Hastanesi'nde yapılıyormuş' dedirtmemiz gerekiyor. Büyük damarları açmadan kapalı yöntemle ameliyatsız olarak yapmayı hedefliyorum. Aynı gün hastayı koridorda yürütmek amacındayız. Allah nasip ederse yapacağız. Çalışan kalpte by-pass yapacağız. Hiç narkoz kullanmadan, uyutmadan şah damarı ameliyatını burada yapacağız. Bu ameliyatı her an yapabiliriz, hazırız. Başka illerden hasta almaya başlayacağız."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.