Şehir Hastanesinin Temeli Atılıyor

Isparta Şehir Hastanesi'nin temel atma töreni 2 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 10:36
Şehir Hastanesinin Temeli Atılıyor

Isparta’ya Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı işbirliği ile yapılacak Şehir Hastanesi yer tesliminden sonra 24 ayda tamamlanması bekleniyor.

Akfen İnşaat şirketi tarafından Sümerhalı Fabrikası'nın 197 Bin metrekarelik alana yapılacak Isparta Şehir Hastanesi için 573 milyon TL'lik yatırım yapılacak. 450 yatak kapasitesi ile 305 yataklı kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere 755 yataklı bir sağlık hizmet tesisi olacak. Uzun süredir mevcut fabrikanın kaldırılması için uğraşan yetkililer, temel atma töreninin her hangi bir aksilik olmaması durumunda 2 Mart tarihinde yapılacağını bildirdiler.

PROTOKOL 12 EYLÜL'DE İMZALANDI

Sağlık Bakanlığı'nın kamu ve özel sektör işbirliğiyle Isparta’ya yapacağı Şehir Hastanesi protokolü 12 Eylül 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle yapımına ilişkin protokol imzalandı.

İŞTE ŞEHİR HASTANESİNİN ÖZELLİKLERİ

"Mevcut hastanelerimizde toplam kapalı alan 60 Bin metrekare iken aynı hizmeti yapacağımız hastanede 197 Bin metrekare kapalı alan olarak hizmet vereceğiz. 2262 araçlık otopark, 204 Polikinlik, 18 ameliyathane, 500 tek kişilik özel odalar ile m halkın hak ettiği hizmeti vereceğiz. Bunun yanında personelimiz tüm sosyal imkanlarını burada sağlayacak"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum