Şehir Hastanesi’nin Yatak Kapasitesi Artırılacak

Şehir Hastanesi’nin Yatak Kapasitesi Artırılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2019 10:12
Şehir Hastanesi’nin Yatak Kapasitesi Artırılacak

TBMM Başkanvekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yatakta doluluk oranı yüzde 90’lara ulaşan Şehir Hastanesi’nde yatak kapasitesini genişletmek için Sağlık Bakanlığı’nın kapısını çalacaklarını söyledi.

TBMM Başkanvekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Şehir Hastanesinin ne kadar önemli olduğunun hem sağlık hizmeti hem fiziki ve yatak hizmetiyle ortaya çıktığını söyledi. Yatak kapasitesinin artırılacağını kaydeden Bilgiç, “Hemşerilerime teşekkür ediyorum. Gerçekten Şehir Hastanesi hasta memnuniyet oranlarına baktığımızda Türkiye’de birinciyiz. Ben başta hastane başhekimimiz Ruşen Keskin olmak üzere bütün çalışanlarına ve diğer sağlık hizmetlerini sağlık bakanlığına şehir hastanesine veren Akfen grubuna ve onun başta Uğur Bey olmak üzere bütün yöneticilerine teşekkür ederim. Türkiye’de en başarılı şehir hastanesiyiz doğru, 800 yataktayız doğru, geçende gittiğimde hastanede 722 yatağımız doluydu. Yani yüzde 90 doluluk vardı yaz dönemi böyle kışa doğru gittiğinizde sıkışacak gibi görünüyor. Biz yaklaşık 1 aydır baştabibimiz Ruşen beyle birlikte bu işi nasıl yaparız nasıl çözeriz diye görüşüyoruz. Ruşen Bey Allah razı olsun gece gözüne uyku girmiyor. Sürekli bununla yatıyor bununla kalkıyor. Bir takım çalışmalar yapıldı kısa süre içerisinde bir takım önerilerle kendi içerisinde yatak sayını biraz daha artıracak bina içerisinde çözebileceğimiz veya Yunus Emre Hastanesiyle ortak bir şeyler değişik alternatiflerle birlikte Ekim ayında Sağlık Bakanlığımızın kapısını çalacağız” dedi.

MUHTARLAR ARAMIYOR
ÇÜNKÜ HİZMET GİDİYOR
Özel idare üzerinden yaptıkları hizmetlerin ortada olduğunu kaydeden Bilgiç şunları söyledi, “Sadece 2 yıl içerisinde 50 milyon son yapılanlarla 60 milyon kilit taşı köylerimize döşedik, 530 kilometrelik sıcak asfaltı konuşuyoruz, melihler köprüsünü konuşuyoruz, ilçelerdeki okullar, anaokulları, ilkokullar, fen liseleri, imam hatipler, düz liseler, Anadolu liseleri, pansiyonlar, spor sahaları, kapalı spor salonları, bu anlamda gerçekten her açıdan biz ciddi anlamda yatırımlar yaptık. Karahavacılık okulu onun Isparta’ya yaratacağı katma değeri düşünün, şehir hastanesini düşünün Yusuf Ziya Günaydın bizi oyalamasaydı Türkiye’de ilk açılan şehir hastanesi olmuş olacaktı Isparta. Alt geçitler, üst geçitle biz bunların hepsini başarabilmiş durumdayız onun içinde sorular bu kadar az eskiden günde 10 muhtarımızla telefonla konuşuyordum Allah için şimdi hiç birisi aramıyor çünkü hizmet gidiyor birde bütün sorunlarını özel idaredeki arkadaşlarla çözebiliyorlar. Görüyorsunuz ki eskiden programda 3 saat yetmezken şimdi 1 saatte programımız bitiyor. Bütün hizmet veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, valimiz başta olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza ve ekiplerine hayırlı hizmetler diliyorum il genel meclisimize, il özel idare çalışanlarımıza teşekkür ediyorum Isparta gerçekten büyüyor gelişiyor güzelleşiyor göç alan şehir konumuna doğru geliyor el birliği il bunları taçlandırıp Ispartaspor’u da şampiyon yapacağız”.

BURDUR TARAFI ASFALT BEKLİYOR
Melikler Köprüsü’nün yapılmasına ve Isparta sorumluluk sahasındaki yolun asfaltlanmasına rağmen, Burdur sorumluluk sahasında bulunan yolun halen asfalt beklediğini söyleyen Bilgiç, “Burdur’daki arkadaşlar orası Özel İdarenin sorumluluğunda yapacağız dediler ama bir hareket yok beklide biz şu asfalt plent işlerimizi planlamamızı yapalım Burdur’la yapılacak protokol dahilinde Isparta olarak o tarafı da biz asfaltlayıp geçmek durumunda kalacağız gibi görünüyor. Her gittiğimde üzülüyorum biz sadece köprünün yapımından ziyade 12 milyon lira para verdik alt yapılarıyla birlikte asfaltlarıyla beraber neredeyse 20 milyon para harcandı burdur tarafının sanat yapıları alt yapılarına varıncaya kadar biz yaptık Burdur tarafının sadece yapması gereken sıcak asfaltını yapmaktı. Burdur özel idare olarak ciddi sıkıntıları var büyük borçları var ellerinde paraları yok doğru planlama yapılmayınca bu iş böyle oluyor ama bakın Isparta’da Allah’a şükür paramızda var her şeyimizde var. Bu tamamen doğru planlama ve yönetimle alakalı bir durum yoksa onlarda başka kurumların kendilerinde emanet duran paraları bile yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum