Şehir İçinde Hız Limiti Kafaları Karıştırdı

Yeni trafik yönetmeliği şehir içinde hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığı biçiminde yorumlandı; ancak hız sınırı henüz artmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2014 15:29
Şehir İçinde Hız Limiti Kafaları Karıştırdı

Karayolları trafik yönetmeliğinde yapılan düzenleme kafa karıştırdı ve şehir içinde hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığı biçiminde yorumlandı. Ancak hız sınırı henüz artmadı, il trafik komisyonlarına arttırma yetkisi verildi. Komisyonlar karar alırsa hız sınırı artacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Denetleme Başkanı Hamza Altıntaş, halen altyapısı uygun olmayan şehir içi yollarda hız sınırının 50, güvenlikli şehir içi yollarda ise 70 kilometre olduğunu hatırlattı ve bunun arttırılması konusunda yetki verildiğini, yetkinin il trafik kurullarının kararına göre uygulamaya geçeceğini bildirdi. İl trafik kurulları karar verirse 50 kilometrelik hız sınırı 70'e, 70 kilometrelik hız sınırı da 90'a çıkabilecek.

Yönetmelik uyarınca, İl ve ilçe trafik komisyonları ile ulaşım koordinasyon merkezleri, yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş yollar ile, belediyelerin sorumluğunda olan güvenlikli ve Yayalar için alt ya da üst geçit olan bölünmüş karayollarında, hız sınırlarını attırabilecek.

Türkiye'de halen karayollarındaki hız sınırları, otomobiller için yerleşim yerlerinde yolun durumuna göre 50-70, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90, bölünmüş yollarda 110 ve otoyollarda 120 kilometre olarak uygulanıyor. Minibüs ve otobüsler için ise yerleşim yerleri için 50, şehirlerarası çift yönlü bölünmüş yollarda 80, bölünmüş yollarda 90 ve otoyollarda 100 kilometre hız sınırı bulunuyor. Kamyonların, bölünmüş yollar ile otoyollarda bu değerlerden, 5 kilometre daha düşük hızda seyretmeleri gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.