Şehir Mekrezinde Galerici Kalmayacak

İçişleri Bakanlığının 2011/5 sayılı genelgesinde şehir merkezinde bulunan oto galericilerinin şehir dışında faaliyet gösterilmesi kararlaştırılmıştı. Isparta Belediyesi'de konuyla ilgili çalışmalarına başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2014 17:46
Şehir Mekrezinde Galerici Kalmayacak

Bu genelge doğrultusunda Isparta Belediyesi de çalışmalarına başlayarak şehir merkezide bulunan oto galericileri galericiler sitesine taşınması için çalışmalarına başladı.

Şehir Merkezinde faaliyet gösteren oto galericiler esnafı 2005 yılında İçişleri Bakanlığının çıkardığı 2005/5 sayılı genelge ile tüm ülke genelinde şehir içerisinde ve apartman altlarında faaliyet gösteren tüm ikinci el araç satışı yapan esnaflar şehir dışında belirlenen alanlarda yapılacak alanlarda faaliyetlerini sürdürmesi istenmişti. Bu doğrultuda Isparta Belediyesi de yeni bir çalışma başlattı.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan esnafın Antalya yolu üzeri birinci km’sine taşınılması yönünde 2013 yılı Eylül ayında son tebligatları yaptığı dile getirildi.

Genelgenin uygulanması yönünde Isparta Valiliği tarafından yapılan yazışmalarda 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesinde bu türlü işyerlerini kentin belirli yerlerinde toplama yetkisi belediyelere verilmişti.

81 il valiliğine gönderilen genelgelerin uygulanması yönünde ikazların yapılması ile şehir içerisinde faaliyet gösteren oto galeri işletmecilerine galericiler sitesine taşınmasının sağlanması için 21 Nisan 2014 tarihinden itibaren ilgili esnaf tek tek ziyaret edilerek bilgilendirilecek. Esnafın cezai müeyyideye düşmemesi için de uyarılar yapılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum