Şehir Merkezi İçin Doğalgaz Altyapısına Başlandı

TOROSGAZ AŞ., şehir merkezi için doğalgaz altyapısına başladı. Kış sezonuna yetiştirilecek. Sonbahar’da Gülistan, Bağlar, Piri Mehmet ve Yayla Mahallerinde inşaat devam edilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2011 19:21
Şehir Merkezi İçin Doğalgaz Altyapısına Başlandı

11 mahallede sürdürülen doğalgaz yatırımı 15 Eylül’de tamamlanacak. 25 Bin 650 konut doğalgaz kullanıyor, 17 Bin 360 konut için ise bağlantı sözleşmesi imzalandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) 28 Haziran 2006 tarihinde Isparta, Burdur, Gönen ve Bucak’ın doğalgaz dağıtım lisansını 28 Haziran 2036 yılına kadar alan TOROSGZ AŞ., sonunda şehir merkezine geldi. Şehir merkezindeki birçok noktaya kış mevsimi öncesi doğalgaz verilebilecek.

İŞTE O HATLAR
TOROSGAZ AŞ. Genel Müdürü Makine Mühendisi Oktay Küp, bu yıl kış mevsiminde de inşaatlara devam edeceklerini açıkladı. Nisan 2011’de başlayan 11 mahalledeki yatırımın 15 Eylül’de tamamlanacağını ifade eden Küp, “bu yıl 4 Milyon TL’lik yatırım gerçekleşirdik. 18 Bin yeni konuta daha doğalgaz altyapısını getirdik” dedi.

Bu kış sezonunda şehir merkezine de doğalgaz vermek için yoğun bir şekilde program yürüttüklerini anlatan Küp, hatları şöyle çizdi:
“Eski Sümerbank Caddesi’nden kazmayı vurmuş bulunmaktayız 110, 111, ve 112’ye gireceğiz.

Cumhuriyet Caddesi, 113 Cadde, Mimar Sinan ve Kaymakkapı’ya da gireceğiz. Kış sezonuna yetiştireceğiz. Bu yıl kış mevsiminde inşaata ara vermeyeceğiz. Mevsim ve koşullar izin verdiği sürece çalışmaya devam edeceğiz.”

18 BİN KONUT DAHA
TOROSGAZ AŞ. Genel Müdürü Makine Mühendisi Oktay Küp, 15 Eylül’de 18 bin konuta doğalgaz verilecek yeni hatları şu şekilde anlattı:
“- Halıkent
- Ayazmana
- Gülevler
- Halife Sultan
- Sidre
- Vatan
- Batıkent
- Binbirevler
- Işıkkent
-Hızırbey”

YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM
Küp, 15 Eylül sonrası eylem planlarını da şöyle çizdi:
“- Gülistan
- Bağlar
- Piri Mehmet
- Yayla
- Mehmet Tönge
Bu hatlara da bu yıl devam edeceğiz. Bu kış sezonu yatırıma ara vermek yok. Çalışacağız. 30 Haziran 2012 tarihinde Isparta’da doğalgaz altyapısı gitmeyen tek bir nokta dahi kalmayacak.”

TOROSGAZ AŞ Genel Müdürü Makine Mühendisi Oktay Küp, inşaat nedeniyle bozulan yollar, toz bulutu vb sorunlar için anlayış beklediklerini söyledi.

TOROSGAZ AŞ Genel Müdürü Makine Mühendisi Oktay Küp, altyapı inşasından doğan sorunlar nedeniyle halktan sabır ve anlayış beklediklerini söyledi.

Isparta’ya doğalgaz altyapısının 2007’den itibaren kurulmaya başladığını anımsatan Küp şöyle dedi:
“Biz bir altyapı inşa etmeye çalışıyoruz. Adı üzerinde altyapı, inşaat
Bize kızanlardan tek bir dileğim var: İnşaat için, boru döşeme sistemleri için kazı dışında başka bir yöntem önerebilirler mi? Başka bir yol, yöntem var ise lütfen söylesinler; biz de onu yapalım
Yeni bir sistem kuruyoruz. Eleştirilere hak veriyoruz, saygıyla karşılıyoruz. Sadece sabır ve anlayış istiyoruz
Biz de yatırımlarımızı bir an evvel tamamlamak istiyoruz.
1 yıl sonra göreceksiniz ki hiçbir sıkıntı kalmayacak.

-------------------------------------------------

DOĞALGAZ KULLANAN MAHALLELER
- Anadolu
- Modernevler
- Fatih
- Bahçelievler
- Yedişehitler
- Akkent TOKİ
- Sanayi
- İstiklal
- Kepeci
- Karaağaç
- Davraz
- Zafer
- Muzaffer Türkeş
- Sermet
- Kutlubey

4 Belediye yüzde  10 kar payı ortağı

23 milyon Dolar yatırım yapan, 7 milyon Dolar daha harcayacak olan Torosgaz AŞ.’nin karına Isparta, Burdur, Gönen ve Bucak Belediyesi ortak olacak

Torosgaz AŞ. Genel Müdürü Oktay Küp, yasa gereği Isparta Belediyesi’nin tüm bölgede yüzde 5.5 oranında kar payı alacağını söyledi.

EPDK’den Isparta- Burdur- Gönen ve Bucak’ın dağıtım lisansını 28 Haziran 2036’ya kadar alan Torosgaz AŞ., yasa gereği 4 belediyeye toplamda yüzde 10 oranında kar payı verecek.
Bu bağlamda Isparta Belediye, Torosgaz AŞ.’nin Isparta, Burdur, Gönen ve Bucak’ta elde ettiği gelirin yüzde 5.5’ini kar payı ortaklığı olarak alacak. Bir başka ifadeyle Isparta Belediyesi Isparta, Burdur, Gönen ve Bucak’ta kazanılan her gelirin yüzde 5.5’ini alacak.

8 YIL SONRA GERİ DÖNÜŞ BAŞLAR
Şu ana kadar 23 milyon Dolar yatırım yaptıklarını ve 28 Haziran 2012 tarihine kadar 7 milyon Dolar daha harcayacaklarını ifade eden Torosgaz AŞ. Genel Müdürü Oktay Küp, geri dönüşlerin ortalama 8 yıl sonra başlayacağını söyledi.

Küp, yasa gereği dağıtım bölgelerinde kar payı ortaklığı hakkına sahip belediyeleri ve paylarını da şöyle anlattı:
- Isparta Belediyesi: Kar payı: Yüzde 5.5
- Burdur Belediyesi: Kar payı: Yüzde 2.5
- Gönen Belediyesi: Kar payı: Yüzde 0.8
- Bucak Belediyesi: Kar payı: Yüzde 1.2

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.