Şehir Mezarlığı Oluyor

Şehir Mezarlığı Oluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Temmuz 2015 13:53
Şehir Mezarlığı Oluyor

Isparta Belediyesi Halife Sultan Mahallesi Mezarlığı’nda çalışmalar yapıyor. Çevre düzenlemeleri başlatan Isparta Belediyesi son olarak mezarlık içerisinde en üst noktaya kadar rahatça ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla yolları asfaltla kapladı.

Halife Sultan Mahallesi Mezarlığı’ndaki çalışmaları inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Mezarlık içerisinde yeni planlamalar yapıldı, planlamalar kapsamında oluşan 2 km’ye yakın ulaşım yolunda da asfalt çalışması gerçekleştirildi” dedi.

Mezarlık alanı için halen istimlaklerin yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burası Isparta’nın geleceğinde önemli bir yer alacak ve şehrin mezarlığı olacaktır. Yamaçlarımızı imarlaştırıyoruz ve defin yapılabilecek hale getiriyoruz. Geniş bir bölgeyi şu an planladık. Eskişehir 35, Antalya 30 km uzaklıkta bir noktayı şehir mezarlığı yapmak durumunda kaldı. Biz ise şehir merkezi içerisinde kalabilecek bir alanda bu hizmeti verebileceğiz. Nasıl Antalya, Eskişehir gibi iller geleceğe yönelik mezarlıklar planlıyorlarsa bizlerde bunu yapmak durumundayız. Şu anki nüfusumuz ve gelecekteki nüfus artış tahminleri ortaya konarak bu alan belirlenmiştir. Bizde bu düşüncelerle bu mezarlığımızı en iyi şekilde imar ediyoruz. Şehrimizde mahalle aralarında kalan mezarlıklarımızda artık yer kalmama durumu ortaya çıkmaya başlamıştır. Bundan dolayı Halife Sultan Mahallesi Mezarlığı’nı şehir mezarlığı olarak belirledik. Hayırlı olması dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum